Trucurile banale pentru spălarea hainelor eficient si fara detergenti aditionali

V-ați gândit vreodată ce se întâmplă dacă nu adăugați detergent la mașina de spălat? Sunt câteva trucuri pe care le puteți aplica pentru a obține același rezultat fără a fi nevoie să utilizați detergent. Acestea pot fi extrem de utile în cazul în care petele sunt greu de scos.

Petrecem atât de mult timp în hainele noastre preferate, încât este imposibil să nu le stricăm. Fie că aceasta înseamnă pete venite din afară sau grăsime care sare direct din tigaie pe cămașa ta, vin și ies, dar raman o parte a stilului tau. Nu vezi niciodată petele venind, dar exista solutii pentru a le indeparta. De la sfaturi si trucuri precum scoaterea acestora cu, sau fara mașina de spalat, la un plus de dragoste data iubitului tau și rujului pus pe gulerul lui, puteti indeparta orice pete nedorite cu un pic de rabdare.

Dacă nu aveți o mașină de spălat la dispoziție, învățați cum să spălați hainele manual.

Spălarea rufelor murdare este esențială în lumea modernă. Caracteristicile practica ale mașinilor de spălat au fost inventate acum mai bine de 170 de ani, dar poate fi ușor să uităm cât de norocoase suntem pentru a avea un astfel de lux. Desigur, nu toată lumea are acces la acestea.

Deși mașina de spălat este un lucru minunat, știind cum să speli hainele fără ea poate fi extrem de util în cazul în care se strică sau dacă nu există suficient spațiu. Acest lucru poate reduce stresul din situații neplăcute și vă va ajuta să vedeți cât de ușor se poate face acest lucru.

Dacă sunteți în căutarea unor modalităţi ieftine și eficiente de a spăla hainele fără mașină de spălat, atunci sunteți norocoși. Mașinile obişnuite sunt mult prea scumpe iar frecvent la spălătorii poate fi un stres. Utilizând alternativele fără maşini de spalat potrivite, puteți economisi timp și bani.

În loc să folosești detergent pentru rufe, poți șterge petele sau spăla hainele cu alte produse. Unii producători susţin că această metodă este mai eficientă decât folosirea detergentului de rufe obişnuit. În plus, acest lucru permite ca hainele să dureze mai mult timp și previn îmbujorarea sau irosirea culorilor.

Petele sunt nemulțumitoare, dar există câteva modalități de a le îndepărta. Unele pot fi înlăturate manual, altele prin spălare mecanică. Vom afla acum care sunt alternativele la detergentul conventional pentru rufe.

Alegerea unor alternative la detergentul obișnuit de rufe pentru mașina de spălat.

Ne-am întâlnit cu toții în această situație deloc confortabilă. Avem nevoie de lenjerie curată sau trebuie să spălăm rapid o piesa vestimentară și constatam că nu mai avem detergent. Și, bineînțeles, e prea târziu pentru magazinele deschise sau pur și simplu nu putem ajunge la ele.

Dacă aveți o mulțime de rufe murdare, cea mai bună soluție este să faceți spălarea manuală doar pentru ceea ce e neaparat nevoie. Dacă vreți să folosiți mașina de spălat, exista alternative sigure la detergentul obisnuit. Avem și recomandari despre cum sã scoateți suficient detergent pentru a realiza încã o sarcinã de spãlare.

Profitați de sticla sau cutia nefolosită

Nu vă fie teamă că s-ar putea să nu mai aibă suficient detergent pentru o încărcare normală. Deschideți sticla de detergent și amestecați puțină apă caldă – acest lucru v-ar putea scuti de probleme!

După ce ați turnat cantitatea necesară de săpun și apă în recipient, agitați-o bine pentru amestecare. Apoi, puneți conținutul în tamburul mașinii de spălat. Această procedură vă va asigura că aveți o cantitate suficientă de soluţie pentru rufele esenţiale care trebuie spălate.

Dacă doriți să obțineți rezultate excelente de curățare, încercați să includeți bicarbonatul de sodiu sau boraxul în procesul de spălare. Acestea vor elimina murdăria și grăsimile din țesuturile textile, oferind un plus de curățenie.

Un ingredient casnic simplu precum bicarbonatul de sodiu sau borax poate face minuni la curățarea rufelor. Poate părea neobișnuit, dar o cană întreagă poate fi suficientă pentru o încărcare normală și veți fi uimit de cât de eficient este.

Chiar dacă pare că detergentul este responsabil pentru curatarea hainelor, această impresie este inselatoare. Apa și agitația pe care o crează tamburul se află în spatele curataei reale a hainelor, iar detergentul joaca un rol secundar. Este important să vă amintiti acest lucru atunci când spalați rufele!

Utilizarea unui produs de albire pe bază de oxigen

Un înălbitor pe bază de oxigen sub formă de pulbere necesită un tratament diferit. O jumătate de cană poate fi suficient pentru a face față la două sarcini când vă confruntați cu mulumiri.

Dacă doriți ca rufele dumneavoastră să fie curate și în siguranță, trebuie doar să adăugați pudra în tamburul gol al mașinii de spălat. Acest lucru va preveni murdarea hainelor dumneavoastră, indiferent cât de murdar este restul apei.

Acesta este un pas disperat. Utilizarea regulată a înălbitorului pe bază de oxigen nu este recomandată.

Crează-ți propriul detergent

Atunci când toate celelalte soluții nu funcționează, poți face un detergent de uz casnic chiar tu. Nu este nevoie de prea multe obiecte și nu te va lua mult timp să îl faci. Vei avea parte de un detergent eficient oricând vei avea nevoie.