Sfaturi pentru curățarea costumului unui bărbat

Dacă purtați un costum croit, atunci este important să aveți grijă de el pentru a preveni să prindă orice fel de bacterii. O modalitate de a face acest lucru este să vă asigurați că vă igienizați și spălați în mod regulat hainele. De asemenea, ar trebui să vă rotiți prin costum în mod regulat.

Curatatorie

Un costum bine făcut poate fi o completare excelentă pentru orice garderobă. Cu toate acestea, poate fi și o bătaie de cap să cumpărați și să păstrați. Există câteva sfaturi simple pe care le poți urma pentru a te asigura că costumul tău durează mulți ani.

În primul rând, fă-ți timp pentru a-ți agăța costumul după fiecare utilizare. Acest lucru va ajuta să împiedice țesătura să se micșoreze și să îi permită să respire. Agățarea costumului îl va împiedica și să se șifoneze.

Un alt sfat important este să nu depozitați costumul în pungi de plastic. În schimb, alegeți genți de îmbrăcăminte respirabile. Acestea vor proteja costumul de mucegai și mucegai.

O altă modalitate de a păstra aspectul costumului este să-l curățați în mod regulat uscat. Un curățător profesionist va putea îndepărta petele și va lăsa costumul să arate ca nou.

Curățarea chimică se poate face și acasă. Procesul implică utilizarea unui solvent chimic compatibil cu majoritatea țesăturilor. Poate fi o opțiune bună și pentru costumele din lână și cașmir.

Puteți evita deteriorarea costumului dvs. folosind un umeraș din lemn. Folosirea unui cuier din lemn va ajuta la prevenirea șifonării costumului și, de asemenea, va elibera umezeala.

Când vă spălați costumul, aveți întotdeauna grijă să nu întindeți prea mult fibrele. Dacă faceți acest lucru, cârpa poate fi deteriorată. De asemenea, asigurați-vă că apăsați cârpa pe fier de călcat și nu o glisați.

În cele din urmă, nu vă fie teamă să cereți sfatul unui profesionist. Un curățător profesionist vă va putea spune dacă costumul dvs. trebuie curățat chimic.

Păstrarea costumelor curate este esențială pentru sănătatea ta și va ajuta costumele să reziste mai mult. Unele dintre cele mai comune pete includ vin roșu, muștar și scurgeri de alimente. Toate acestea trebuie curățate imediat.

În funcție de numărul de ori în care porți costumul, poate fi necesar să-l curățați chimic la fiecare două luni. Alternativ, este posibil să fie nevoie să-l curățați chimic doar o dată sau de două ori pe an.

Cei mai buni agenți de curățare ar trebui să ofere o politică excelentă de înlocuire și o valoare justă pentru articol. De asemenea, ar trebui să fie ecologice și reputate.

Spălat

Dacă purtați costume în mod regulat, sunt șanse să vă săturați de curățarea chimică. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face singur pentru a vă păstra costumele curate și proaspete. Una dintre acestea este folosirea unei perii de costum pentru a îndepărta praful și resturile din material.

O mașină de spălat poate ajuta la îndepărtarea petelor, dar este mult mai multă muncă. În timp ce un proces de curățare chimică este cel mai eficient mod de a obține un costum ca nou, nu este întotdeauna o opțiune grozavă.

Pe lângă faptul că este costisitoare, curățarea chimică poate deteriora și țesătura. În funcție de cât de des purtați costumele, ar putea dori să vă gândiți să le curățați doar o dată pe lună.

Un alt sfat este să vă aburiți costumul. Aburirea ajută la îndepărtarea ridurilor, la aplatizarea cutelor și la minimizarea mirosului. Este important să folosiți un aparat de aburi pentru îmbrăcăminte, deoarece aparatele de aburi de fier pot fi prea aspre cu țesătura.

De asemenea, puteți folosi o husă de pânză pentru a permite aerului să circule prin costum. Acest lucru este deosebit de important pentru costumele din țesături delicate.

Odată ce costumul tău este curat, îl poți agăța să se usuce. În mod ideal, ar trebui să faceți acest lucru într-o cameră rece și uscată. Agățarea hainelor în acest fel le împiedică să se șifoneze și să se deterioreze.

Înainte de a începe, asigurați-vă că citiți etichetele de pe costumele dvs. Unele companii nu vă permit să le spălați costumele. Alții recomandă spălarea lor cu fulgi de săpun sau cu un solvent chimic special. Cel mai bun moment pentru a vă spăla costumul este seara, deoarece temperatura apei este mai scăzută.

De asemenea, ar trebui să utilizați un tampon de bumbac pentru a testa pete. Trucul este să folosești cea mai mică cantitate de agent de curățare posibil.

După ce v-ați curățat costumul, asigurați-vă că îl întindeți să se usuce pe o suprafață plană. Veți observa că materialul va absorbi umezeala din aer, ceea ce o va ajuta să se usuce mai repede. De asemenea, asigurați-vă că evitați să vă îndreptați costumul sau să-l purtați în timpul procesului de uscare.

În timp ce spălați, asigurați-vă că clătiți orice detergent. Procedând astfel, veți împiedica apariția petelor.

Igienizare

Întrebarea este când ar trebui să igienizezi costumul? Este o idee bună să vă curățați hainele cel puțin o dată la doi ani și ceva. Puteți face acest lucru singur sau puteți apela la serviciile unei curățătorie profesioniste. Pe lângă îndepărtarea murdăriei și a prafului, un profesionist va putea, de asemenea, să vă igienizeze costumul.

Deși igienizarea costumului este o corvoadă, nu există niciun motiv să-l lași la voia întâmplării. Cu echipamentul potrivit și puțină unsoare pentru cot, costumul tău poate arăta la fel de bine ca nou. Și mai bine, igienizarea costumului te-ar putea salva de pericolele unui dulap prost întreținut. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au copii mici. Dacă intenționați să vă igienizați costumul acasă, asigurați-vă că îl puneți în coșul corespunzător.

În timp ce ești la asta, nu uita să speli sticla. Haina ta se murdărește. Utilizați un detergent ușor și blând pentru a face procesul mai puțin anevoios. De asemenea, țineți cont de temperatura apei pe care o utilizați. De exemplu, o spălare cu apă rece nu va fi la fel de eficientă ca una efectuată la o temperatură mai mare.

Pe lângă curățarea chimică necesară, îți poți igieniza haina bărbătească cu ajutorul unui mic gadget ingenios. Puteți cumpăra chiar și gadgetul de la magazinul local. Atâta timp cât o faci corect prima dată, poți fi sigur că costumul tău va fi igienizat pentru mulți ani de acum înainte.

Rotiți-vă în mod regulat garderoba personalizată

Dacă vrei să te asiguri că garderoba ta personalizată rămâne în stare bună, este important să te rotești în mod regulat printre haine. Nu numai că vă păstrează articolele de îmbrăcăminte mai noi și mai proaspete, ci vă ajută și să păstrați forma și atingerea hainelor.

Puteți preveni uzura costumelor dvs. rotindu-vă în mod regulat garderoba personalizată. Acest lucru vă va ajuta să evitați curățarea chimică inutilă și să economisiți bani. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să cumpărați mai mult de un costum. Când aveți mai multe, vă puteți roti cu ușurință prin dulap.

După fiecare utilizare, este important să-ți agăți costumul. De asemenea, este important să vă periați costumul pentru a îndepărta murdăria și alte murdărie. Pentru aceasta, puteți folosi o perie pentru costum cu peri moi. Asigurați-vă că vă periați hainele cu mișcări scurte. Nu frecați de pereți sau alte obiecte, deoarece acest lucru poate prinde fibrele și poate deteriora costumul. O rolă de scame poate fi folosită și pentru a vă curăța hainele.

Dacă dețineți un costum de lână, ar trebui să fiți conștienți de faptul că mașinile de spălat de acasă pot distruge materialul. Ar trebui să luați în considerare investiția într-un bloc de cedru, care poate fi plasat într-o pungă ușoară de organza și agățat separat de costumul dvs. Cedru este o alternativă naturală la naftalină și are proprietăți de respingere a dăunătorilor. În plus, blocurile de cedru sunt ușoare și pot fi modelate pentru a se potrivi contururilor cuierului.

Puteți folosi, de asemenea, blocuri de cedru pentru a vă împiedica costumul să se smulgă. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți un pantalon fără căptușeală. Acestea pot fi spălate și presate la un cost relativ ieftin.

Indiferent dacă alegeți să vă curățați sau nu costumul, ar trebui să îl păstrați întotdeauna în stare bună. Îngrijirea costumelor dumneavoastră vă va asigura că vor rămâne în stare excelentă pentru anii următori.