Sfaturi pentru curăţare rapidă

Uneori, musafirii neanuntati dau peste cap programul nostru. Nu-i asa ca adesea intri in panica cand te vad in casa ta nestavilitoare? Astazi iti oferim cateva trucuri pentru curatenie rapida, astfel incat sa nu mai fii pus intr-o situatie stresanta chiar inainte de sosirea musafirilor.

Dacă vrei să obţii o curăţenie rapidă, trebuie să identifici motivul aspectului dezorganizat al încăperilor. Hainele aruncate peste mese, cablurile încurcate şi multe obiecte mici care se găsesc pretutindeni sunt motive suficiente pentru a face curat. Pentru a scăpa de stresul acestei sarcini, urmează paşii corectaţi pentru a te bucura de un spaţiu organizat cât mai rapid.

Începe cu îmbrăcămintea şi incaltamintea

Învăţaţi să faceţi ordine în câteva minute! Umeraşele şi un dulap pentru pantofi sunt indispensabile în camerele de dormit. Gecile de iarnă, paltoanele, trenciurile, pălăriile şi pelerinele pot fi uşor aranjate pe umeraşe, iar încălţămintea cu sezonul nepotrivit se depozitează în dulapul pentru pantofi sau cutiile din carton. Curelele, genţile etc. vor fi aninate bine de cârlige speciale montate pe uşile dulapului. Puneţi la punct această procedură de curând poate economisi spaţiu folosind şifoniere, valize noptiere sau coşuri pentru depozitare

Utilizaţi maşina de spălat vase

Dacă ai prea multe vase care se umplu în chiuvetă, cea mai bună soluţie e să-ţi cumperi o maşină de spălat vase. Aceasta va face treaba cu adevărat rapid, curatând într-un timp record toate vasele acumulate. Maşina de spălat vase poate fi setată la temperaturi mari și presiuni ridicate pentru a curata eficient şi igienic toate vaselor. Astfel, economiseşti timpul petrecut frecând grasimi uscate sau lustruind paharele.

Îndepărtează mesei de cafea din living

Măsuţele de cafea şi dulapurile din hol devin adesea vârful de eşarfe al lucrurilor de care emoţional nu reuşim să ne despărţim. Pentru un spaţiu ordonat, încearcă să foloseşti sertare, taburete cu capac sau cutii decorative pentru a aranja lucrurile în jurul măsuţei. Dacă ai nevoie de puţin stil, lasă un spaţiu liber şi decorează-l cu o vază sau statuetă minimalist. Astfel, vei putea face faţă curatului cu uşurinţă!

Curăţaţi suprafeţele aparatelor electrocasnice precum şi blaturile

Dacă vrei să dai loviturile finale ale curăţeniei precum Wonder Woman, ai nevoie de nişte şerveţele speciale pentru suprafeţele dificile de curăţat, cum ar fi chiuveta, frigiderul, cuptorul cu microunde, aragazul şi cada. Aceste şerveţele umede speciale pot curăţa eficient petele de grăsime, murdăria si coroziunea din oțel, ceramică, aluminiu, cupru sau metal și redau stralucirea fără burete și apa calda. Această metodă va economisi timp pe care l-ai putea dedica alte activitati importante.

Curățați podeaua

Un aspirator te poate ajuta sa iti cureti casa rapid si eficient. Acesta indeparteaza puf, par de animale de companie si murdaria de pe pardoseli. Aspiratoarele multifunctionale 3 in 1 sunt cea mai buna optiune, cu perii si lavete din microfibra care fac treaba rapid. Aspiratoarele pot fi folosite atat pe parchet cat si pe gresie sau covoare, ori chiar pentru a curata piesele de mobilier. Astfel vei economisi timp prețios în loc să cureți manual cu o mătură și lavete.

Nu uita să le modelezi patului un aspect curat și ordonat

Dacă vrei ca oaspeţii tăi să se simtă bine în casa ta, trebuie să începi cu ceva mic: pregăteşte-le un pat liniştitor. Asigură-te că ai schimbat aşternuturile mototolite, iar pentru un aer curat, deschide fereastra. Amiralul William H. McRaven spunea „Lucrurile mici contează. Dacă nu reuşeşti să faci ceva atât de simplu precum facerea patului, atunci nu vei reuşi niciodată să faci lucruri mai mari”.

Puneți hainele murdare în coşul de rufe.

Curăţarea grabnică a unei încăperi poate fi realizată prin strângerea hainelor murdare şi puse într-un coş pentru rufe. Simplitatea acestei acţiuni poate oferi un efect de curăţenie la capacul camerelor, fără să fie nevoie să se împacheteze lucrurile. Pune cada hainelor murdare într-un hamper cu capac plasat deseori în baie sau lângă şifonier şi vezi cum spaţiul devine mai organizeaz şi curat.

Organizați cablurile

Cablurile pot crea o senzație de haos într-o cameră. Pentru a reduce acest efect neplăcut, vă recomandăm să strângeți cablurile folosite ocazional: încărcătoare pentru telefoane mobile și laptopuri, căști, prelungitoare etc. Încercați să ascundeți cablurile pe care le-ați strâns după mobilier pentru a nu se vedea și sa nu vinovatizați deplasarea prin cameră. Asigurați-vă cì depozitaţi cablurile într-un loc sigur și la îndemnana dumneavoastrã, unde copiii micii sau animalele de companie sã nu aibã acces. Pute

Adauga un nou design pentru camera de zi!

Acopera-ţi canapeaua cu huse noi pentru perne şi îmbrăcăminte. Este important să puneţi puţin aer în perne la fiecare schimbare a acestora, iar astfel ele nu vor arăta prea presate. Există valize decorative speciale destinate livingului pe care le puteţi folosi pentru depozitarea feţelor de pernă şi a altor accesorii. Nu trebuie să vă petreceţi zeci de minute selectând feţele de pernă, procedura aranjarii lor nefiind mai lungă decât 5-7 minute. Este o modalitate rapidă de a face curat!

Dă casei tale un miros plăcut și relaxant.

Punctul acesta trebuie verificat rapid. Poti sa optezi pentru lumanari parfumate, betisoare parfumate sau ulei esential intr-o aromă preferata. Casa ta va fi parfumata piacevol, iar oaspetii se vor simţi bineveniti, cu senzaţia de comfort si ingrijire. Recomandarea noastra este să alegi arome florale, citrice sau prospetimea oceanului, care vor relaxa atmosfera si vor re-energiza spatiul.

Îmbogățește decorul cu flori.

Fie că punem flori în glastre, ghivece sau vaze, acestea trebuie să fie proaspete şi să aducă bucurie. Florile tăiate recent aduc o senzaţie de curăţenie nou-nouţă, ceea ce le face ideale atunci când simţi nevoia de a face curat rapid. Plasate în diferite zone din casa ta – pe măsuţa de cafea, în bucătărie sau hol – acestea vor captiva musafirii şi vor crea o atmosferă potrivită pentru orice vizitator. Nu ezita să foloseşti aceast truc!

Jucăriile sunt un lucru minunat pentru copii, oferindu-le posibilitatea de a se distra și de a învăța în același timp. Acestea le oferă o gamă largă de abilități cognitive, creative și sociale pe care copiii le pot folosi pentru a se dezvolta și a crește.

Când copiii lasă jucăriile prin toată casa, poți folosi o soluţie rapidă şi inovatoare pentru a le strânge și a face curat imediat. Cumpără un coş sau o sacoşă și fii sigur că îl convingi mai târziu pe copil să-l golească. Sau, dacă necesar, foloseşte căsuţa de joacă sau cortul din camera copilului care pot oferi destul spaţiu pentru a depozita temporar jucariile.

Fii organizat!

Înainte de a începe curăţenia asigură-te că ai toate materialele la îndemână. Verifică dacă dispui de mopuri, cutii de depozitare, prosoape limpezi etc. Astfel vei face curat mai uşor şi mai rapid.

Dacă ai intenţia să faci curat, focalizează-te pe ceea ce faci. Nu începe mai multe treburi în acelaşi timp, cu riscul de a nu termina nicio dintre ele. Dacă ai strâns mărunţişuri, concentrează-te doar la asta şi nu te abate de la obiectivul tău pentru alte sarcini casnice.

Fie că faceți curat adânc sau simplu, deschideți ferestrele în timp ce lucrați. Acest lucru va împrospăta camerele și va preveni nevoia de a le aerisi special după curățenie. Astfel veți economisi timp și obosința.

Dacă ai foarte puţin timp la dispoziţie pentru curăţenie, este important să te concentrezi pe locurile vizibile. Holul şi livingul sunt principalele cămări care trebuiesc curăţate adecvat.

Profită de avantajele oferite de tehnologie. Utilizează aspiratorul pentru a curăţa suprafeţele textile ale mobilei sau alte piese de mobilier, astfel încât să economiseşti timp și energie.

Jaluzele pot fi folosite pentru a acoperi ferestrele curatate într-un timp scurt. Este, însă, important să foloseşti oţet alb pentru curăţarea oglinzilor din livingul tău. Acesta va aduce strălucirea de care aveai nevoie şi te va scuti de muncă prelungită. Foloseşte mereu o lavetă din microfibră pentru a spori efectivitatea operaţiunii de ştergere.

Curăţenia rapidă poate fi stresantă, dar nu trebuie să te panichezi. Acţionează calm şi concentrează-te pe încăperile pe care oaspeţii le vor vedea, lasând camerele mai puţin importante pentru inspecţie la urmă. Cu un plan bine organizat, curăţenia rapidă nu trebuie să fie aşa de anevoioasă.

Dacă sunteţi avertizaţi că în curând veţi avea oaspeţi, o curăţenie rapidă este foarte indicată, dar nu uitați de cea generală. O casa curata inseamna si igiena sporita pentru toți! Cu toate acestea, motivatia este un factor important cand vine vorba sa facem ordine in casa noastra.