Mulți oameni se confruntă cu aceeași greșeală privind întreținerea mașinii de spălat – dar iată cum poate fi făcut corect

Pentru ca mașina de spălat să poată funcționa și să-și prelungească durata de viață, este important s-o întreții constant. Specialiștii recomandă următoarele pași pentru a curăța adecvat mașina de spălat: Ce trebuie să faci.

Ce trebuie făcut pentru a curăța corect mașina de spălat rufe?

Multe persoane fac greșeala de a nu se ocupa suficient de mașina lor de spălat. Acest lucru reprezintă o mare problemă, întrucât mașinile sunt expuse murdăriei, umezelii și substanțelor chimice, iar multe probleme pot apărea dacă nu acordăm mașinii îngrijirea necesară.

Procesul de curățare a mașinii de spălat nu este unul complicat. Trebuie doar să fiți atenți și să îndepărtați resturile de var, săpun, murdărie, detergenți sau scame. Concentrarea trebuie să fie pe tambur și veți obține rezultate excelente.

Puteți curăța mașina de spălat și crește durata de utilizare a acesteia, folosind produse special create pentru a fi adăugate la sertarul de spălare. Programați un ciclu de spălare specificat în instrucțiunile produsului și va fi gata!

Pentru a curăța mașina de spălat, puteți utiliza o soluție de oțet de vin și apă. Puneți un litru de oțet la un pahar sau două cu apă în tamburul mașinii și porniți un program de spălare lung. Osoluția va curăța sistemul mașinii de spalat, luptând chiar și împotriva mucegaiului.

Dacă vă gândiți să cumpărați o mașină de spălat, asigurați-vă că examinați cu atenție caracteristicile și design-ul acesteia. Unele dintre ele pot avea ușa în fața, nu în sus, și necesită un anumit nivel de pregătire. Verificaţi toate detaliile înainte de a face o investiţie!

Descoperiți cum să curățați cuva mașinii de spălat pentru ca ea să funcționeze în mod optim.

Pentru a evita inundațiile, mașinile de spălat vin prevăzute cu un cauciuc din plastic care asigură etanșeitatea. Verificați întotdeauna banda elastică înainte de a deschide ușa mașinii de spălat, pentru a preveni scurgerile. Asigura-te că banda elastică este curată și fără crăpături atunci când scoate rufele din cuvuù.

Curățarea zonei cauciucului poate fi realizată cel mai bine cu o cârpă umezită în peroxid de hidrogen. Este important să curățați cu atenție, ca să preveniți creșterea microorganismelor patogene. Există, de asemenea, produse speciale pentru curățarea acestei zone.

Dacă ai aplicat soluția de peroxid de hidrogen, nu trebuie să îți faci griji. Va fi multă spumă pe cauciuc când l-ai curățat în mod corespunzător.