Iată cum să curățați geamurile când temperaturile scad și condensul creează probleme

Știindu-ne cât de greu poate fi să cureți geamurile în anotimpuri mai reci, vrem să vă asigurăm că este posibil. Fereastra curată poate fi un obiectiv real în sezonul rece, chiar dacă temperaturile exterioare scad și iernile sunt mai friguroase. Cu o planificare adecvată și potrivite echipamente de curățare a geamurilor, puteți obține chiar și în caz de îngheț ferestre stralucitoare!

Ţineţi cont de condiţiile meteo atunci când faceţi planuri.

Înainte de a curăța geamurile, este important să vă programați corect momentul. Uitați-vă în prezicerea vremii pentru zilele următoare (dar nu vă bazați doar pe aceasta) și alegeți cea mai caldă zi, fără vânt și ninsoare. De asemenea, trebuie să țineți cont de prezența soarelui chiar dacă e iarnă. Curatarea geamurilor se face întotdeauna în umbră, indiferent de anotimp, pentru a evita urmele nedorite pe sticlă.

Înainte de a începe curăţarea ferestrei, trebuie să vă asiguraţi că toată murdăria şi praful sunt îndepărtate din rosturi. Acest lucru va facilita mişcarea mecanismului corect şi va permite fereastra să se închidă etanş. Pentru noi, garantarea căldurii în casa dvs. este la fel de important ca curatarea ferestrelor.

Inainte de a incepe, e important sa indepartezi zapada si gheata din preajma ferestrei. O racleta pentru gheata este o metoda foarte buna, dar orice alta unealta care nu va zgaria rama si sticla ferestrei poate fi folosita. Daca nu gasesti, apeleaza la apa calduta (nu fierbinte!) ca sa topesti gheata.

Nu trebuie să vă bazaţi pe apa fierbinte!

Atunci când spălaţi geamurile, este important să ţineţi cont de temperatura aerului exterior. Este aceeaşi idee ca atunci când turnaţi apă fierbinte într-un pahar rece sau preîncălziţi borcanele pentru dulceaţă – nu trebuie să încălziţi ferestrele, dar trebuie să fiţi atenţi cu temperatura soluţiei pe care o folosiţi. Apa fierbinte va provoca mai mult rău decât bine pe geamuri reci, iar apa rece poate îngheţa foarte repede, înainte de curățare. Ideal este să folosiți apă caldă sau temperată pentru curatarea geam

Când călătoriți afară în frig, e important să vă protejați mâinile. Purtați mănuși de cauciuc adecvate și nu veți avea de suferit. Acestea sunt impermeabile, astfel încât nicio picătură de apă nu va ajunge la mâinile dvs. și vor face față contactului cu aerul rece.

Iarna, este nevoie de o soluție specială pentru curățarea sticlelor. Soluția obișnuită poate îngheța la temperaturi scăzute, dar există opţiuni dedicate iernii care nu vor face acest lucru. Puteţi aplica soluţia concentrat direct pe geamul cu un dispozitiv cu pulverizator sau puteţi dilua aceste produse dedicate parbrizelor autoturismelor înainte de a le folosi. Aceste produse pot fi folosite pe orice tip de sticlă și se diluează ca 1:1 cu apa. Alegerea lor, fata de solutiile obisnuite, asigura ca nu se va ingheta.

Optați pentru soluții pregătite la domiciliu.

Profesioniştii în curăţarea ferestrelor sfătuiesc evitarea folosirii soluţiei pentru parbriz, deoarece poate conţine substanţe toxice. Specialiştii recomandă o soluţie mai ieftină şi mai sigură: un amestec pe bază de alcool sau oţet. Acesta nu numai că elimină murdăria, ci opreşte apariţia petelor de apă. Este mai puţin costisitoare şi foarte eficient!

După ce încheiați curățarea geamurilor, asigurați-vă că sunt complet uscate și fără urme de soluție. Indiferent care este metoda voastră preferată pentru curățare – unii considerând că ziarul e varianta perfectă – noi recomandând prosoapele de hârtie. Acestea absorb foarte bine apa și lasă geamurile strălucitoare.