Iată 4 pete comune de îmbrăcăminte și cum să scapi de ele

Curățenii comerciali pretind că îndepărtează orice tip de pată de pe îmbrăcăminte, dar este posibil să nu ai la îndemână produsele potrivite. Produsele obișnuite de uz casnic sunt capabile să îndepărteze petele de haine la o fracțiune de costul curățenilor comerciali. Iată câteva produse de uz casnic care pot îndepărta petele precum oțetul și bicarbonatul de sodiu.

Cum să îndepărtezi petele de ulei și grăsime

Petele de grăsime și ulei pot fi dificil de îndepărtat, dar nu imposibil. Există multe modalități de a scăpa de petele de ulei de pe haine. Uneori, puteți pur și simplu să frecați detergentul de rufe și apă pe pată înainte de a o pune în mașina de spălat. Dacă pata ta este mai încăpățânată, poți încerca să amesteci săpunul de vase cu oțet.

Şterge Pata

Ștergeți pata cât de mult puteți cu un prosop uscat dacă a trecut ceva timp. Petele de grăsime și ulei sunt cel mai bine tratate cât mai curând posibil.
Detergent de vase

Apoi, așezați haina pe o suprafață. Adăugați câteva picături de săpun lichid de vase pe pată. Folosește-ți degetele pentru a freca săpunul în pată.
Bicarbonat de sodiu: spălați-l

Folosiți o periuță de dinți veche pentru a curăța bicarbonatul de sodiu în țesătură. Ar trebui să aveți o pastă făcută din săpun de vase și bicarbonat de sodiu. După ce ați curățat amestecul timp de aproximativ un minut, lăsați-l să stea cel puțin o oră.

Clătiți și spălați

Clătiți săpunul de vase și bicarbonatul de sodiu și apoi puneți articolul în mașina de spălat. Înainte de a pune haina în uscător, asigură-te că pata a dispărut complet.

Pete de transpirație

Deși este tentant să-ți arunci cămașa sau bluza atunci când găsești pete de transpirație pe haine, nu există niciun motiv să o faci. Probabil că ai oțet alb în dulap, ca să scapi de petele inestetice de pe haine.

Amesteca otetul cu apa

Amesteca otetul si apa intr-un castron mic pentru a scapa de petele de transpiratie. Ar trebui să folosiți un sfert de cană de oțet și un sfert de cană de apă.
Udați pata în amestec de oțet și apă

Apoi, fie turnați oțetul și apă deasupra petei, fie scufundați pata în amestec. Puteți fie să pulverizați oțetul și apă peste pată, fie să o lăsați la macerat timp de 30 de minute.
Clătiți și spălați

După ce amestecul și-a făcut magia, clătiți zona cu apă. Puteți pune hainele în mașină de spălat dacă pata a dispărut. Înainte de a vă pune haina în uscător, asigurați-vă că a dispărut complet.

Pete de iarbă

Această secțiune este pentru mămicile de fotbal! Copiii activi (și adulții) pot avea pete de iarbă pe haine și poate fi dificil să le îndepărtezi. Este posibil să vă salvați hainele cu puțin mai mult efort și timp.

Puteți freca pata cu un detergent puternic de rufe sau cu un produs de îndepărtare a petelor înainte de a ajunge la agenți de curățare. Lăsați detergentul să stea timp de 15 minute. Clătiți și apoi verificați pentru a vă asigura că pata a dispărut. Dacă tot vedeți verde, vă rugăm să urmați acești pași.

Înmuiați pata

Într-un castron mic, turnați o cană de oțet alb. Apoi, scufundați pata în oțet. Lăsați pata să stea timp de 30 de minute.
Clătiți bine

Clătiți oțetul și verificați dacă există pete de iarbă. Haina ta ar trebui sa fie acum impecabila. Spălați ca de obicei dacă este. Dacă da, continuați cu pasul următor.
Bicarbonat de sodiu și apă (opțional)

Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă pentru a scăpa de petele de iarbă care sunt deosebit de încăpățânate. Lăsați pasta să stea aproximativ 15 minute, apoi frecați haina cu o periuță de dinți.

Probabil că ești familiarizat cu durerea de a îndepărta o pată de stilou de pe bluză sau de pe mâneca cu nasturi. Pentru o pată tipică de pix, puteți folosi detergent lichid de rufe pentru a curăța zona. Lasă-l să stea puțin înainte de a face altceva. Utilizați apă caldă pentru a clăti detergentul și apoi reevaluați.

De asemenea, puteți folosi alcool pentru a îndepărta petele de cerneală încăpățânate.

Ia un carton

Puneți o bucată de carton sub zona pătată a hainei înainte de a începe. Deoarece cerneala se poate infiltra prin țesătură, cartonul/cârpă va prinde cerneala și alcoolul de frecare.
Şterge Pata

Apoi, aplicați alcool pentru frecare pe pată cu o cârpă curată sau un prosop de hârtie. Aici doriți să diluați încet cerneala și apoi să o scoateți din material.
Clătiți și spălați (sau repetați)

După tratarea patei cu alcool, clătiți bine haina. Poate fi necesar să clătiți îmbrăcămintea de mai multe ori înainte ca alcoolul să fie complet îndepărtat. Dacă observați că pata de cerneală rămâne, continuați procesul.