Ghid pentru îngrijirea unui costum pentru bărbați

Curățarea chimică este cea mai bună modalitate de a îndepărta petele de pe un costum pentru bărbați.

De multe ori ne ducem costumele prea des la curățătorie.

Acest ghid de îmbrăcăminte pentru bărbați vă va arăta cum să spuneți când costumul dvs. este gata pentru curățare chimică.

Cea mai costisitoare completare la majoritatea garderobelor bărbaților este costumul pentru bărbați.

Toți bărbații trebuie să știe să curețe și să îngrijească un costum de rochie.

Nu contează dacă purtați un costum sau un costum personalizat sau la comandă, în cele din urmă va avea nevoie de curățare chimică.

Ce este curățarea chimică?

Curățarea chimică nu este atât de simplă pe cât pare. Utilizează percloretilenă (sau Perc), un solvent lichid pentru a îndepărta murdăria și uleiurile din țesătură.

Jean-Baptiste Jolly a descoperit accidental curățătorie chimică în 1825.

Jolly a vărsat din greșeală niște terebentină pe o bucată de față de masă într-o seară. Terebentina se uscate și cârpa era curată. S-a născut curățătorie chimică.

Cum să-ți dai seama dacă costumul tău are nevoie de curățare chimică

Nu există nicio știință exactă care să vă spună când trebuie duși pantalonii și costumul la curățătorie chimică. Cei mai mulți dintre noi merg prea des la curățătorie.

Este o regulă de bază să curățați uscat hainele bărbaților după periaj, uscare și curățarea petelor. Acest lucru va elimina orice miros, murdărie sau pete.

Acest lucru poate fi adevărat numai dacă nu purtați des costume. Dacă purtați costumul în fiecare zi, poate fi mai frecvent să curățați uscat.

Curăță-ți costumul rochiei cât mai mult posibil. Perc îndepărtează fibrele de lână din uleiurile lor naturale. Fibrele devin uscate, iar costumele se uzează.

Cum să alegi o curățătorie chimică pentru costumul tău

Faceți-vă cercetări înainte de a vă curăța costumul. Puteți căuta pe Google pentru a găsi recenzii despre curățătorie chimice din zona dvs.

Curățătoriile chimice sunt din belșug, dar cei care sunt în afaceri de ceva timp vor avea un public fidel și o bună reputație.

Apelați la câteva curățătorie chimice din zona dvs. S-ar putea să vă simțiți mai confortabil să le încredeți costumul personalizat dacă sunt dispuși să vă răspundă la toate întrebările.

Curățăți chimic în casă? Sau îl trimit la o unitate mai mare? Deși poate să nu pară important, acest lucru va face o diferență enormă dacă un articol este pierdut sau furat.

La admisie, fii atent la felul in care esti imbracat. Funcționarii buni vor identifica orice zone cu probleme sau puncte care ar putea trebui tratate. Asigurați-vă că subliniați orice butoane care sunt slăbite. Pentru evidențele dvs., ar trebui să primiți și o chitanță detaliată. Acesta este un ghid excelent pentru curățarea chimică.

Cum să vă îngrijiți costumul între vizitele de curățătorie chimică

Iată câteva sfaturi pentru ca costumul să arate grozav între vizitele la curățătorie chimică.

Rotiți-vă costumele. Va arăta uzura dacă purtați în mod repetat același costum.
Pentru a elimina ridurile, folosiți un aparat cu abur. Porniți aburul la cea mai mică temperatură. Vei arăta mereu proaspăt presat, fără costuri suplimentare.
După ce ați purtat costumul, curățați-l bine pentru a îndepărta orice hrană sau particule de murdărie. Începeți prin a lucra împotriva firului de cârpă. Folosiți mișcări scurte și rapide. Continuați cu somnul făcând o a doua trecere.
După ce ai purtat costumul, lasă-l să atârne pe un cuier de lemn cel puțin o zi. Acest lucru permite țesăturii să se usuce între utilizări și îi permite să îndepărteze majoritatea ridurilor. Pentru a evita șifonarea sau crearea de forme ciudate în costumul dvs., asigurați-vă că toate buzunarele sunt goale
Îl poți acoperi. Acoperiți-l cu o cârpă care permite aerului să circule prin costum, chiar și atunci când este depozitat.