Erorile pe care le faci în timpul curăţeniei locuinţei

1. Curățarea geamurilor într-o zi de soare.

Pentru a preveni apariţia dungilor pe geamuri, nu încearca să cureți sticla în directa razelor solare. În schimb, optează pentru un moment mai potrivit, cum ar fi după-amiaza târziu sau seara, atunci când este acoperit de nori. Pentru o uscare rapidă, foloseşte o mănușă de geam care acoperă o suprafață mai largă cu fiecare mişcare.

2. Aplicați soluția de curățare direct pe suprafață.

Uneori, această metodă de curățare poate fi eficientă, dar ar trebui limitată la suprafețe foarte murdare care necesită o soluție de curățare în exces. Acest lucru nu ar trebui să fie practicat în mod regulat, deoarece poate lăsa reziduuri cum ar fi depozite cleioase pe mobilierul din lemn sau pete picurând pe pereți. În loc să pulverizezi soluția direct, folosește un spray și aplic-o cu o cârpă din microfibră.

3. Curăţaţi fără scule sau instrumente.

Pielea noastră absoarbe foarte bine aproape orice substanțe care intră în contact cu ea, iar produsele naturale pot usca chiar și mai mult, astfel încât să evitați mănușile din cauciuc sau latex. Optați pentru mănuși ce au un interior căptușit din bumbac! Acestea oferă protecție fiind în același timp extrem de comfortabile.

4. Curățarea superficială a petelor

Spălarea de suprafață a petelor de vin roșu sau cafea poate fi o soluție temporară, însă pe termen lung riscați să le vedeți reapărînd. Pentru eliminarea lor definitiv, urmați această procedură: Cu un prosop uscat, îndepartați cît mai mult din lichidul scurs. Apoi, curatați cu sifon sau cu bicarbonat și apă rece și ştergeţi din nou cu un alt prosop uscat. Repetati operaţia până când culoarea nu se mai transfera la prosop. Dacă patra persista, folosiţi o soluţie specializatã pentru îndepartarea petelor și repetaţi procesul

5. Introduceți peria de curățare WC-ului în suportul său după spălarea acesteia.

Un suport uscat pentru periuţă este vital pentru prevenirea creşterii bacteriilor. Lăsaţi peria să se usuce complet câteva minute, cel puțin 10, înainte de a o introduce în suport. Asiguraţi-vă că este complet uscată, apoi puneţi-o în locul alocat.

6. Utilizează un burete curat, spălat in prealabil.

Bureții pot fi adăposturi pentru alimente și bacterii, deci o simplă clătire cu apă nu este suficientă. Pentru a înlătura resturile și a menține curățenia, spalati buretele de mai multe ori pe săptamână, sau optați pentru un dezinfectant special destinat acestui lucru.