Elimina petele de pe haine cu aceste 7 produse surpriză!

Ești pe fugă și te-ai stropit cu niște față? Nu-ţi face griji, nu este necesar să cauţi un detergent special pentru curăţarea petei. De fapt, există anumite produse alimentare sau chiar produse din casa ta care pot ajuta la îndepărtarea petelor. Uite cum poți beneficia de aceste soluții simple și eficiente.

  1. Îndepărtează petele de pe haine cu ajutorul cremei de ras. Spuma de ras este ca un borcan cu săpun lichid gata preparat. Cele mai potrivite pentru a fi utilizate pe zonele sensibile sunt variantele clasice – fără geluri, hidratante sau coloranți. Când ai un accident și vrei să înlături petele, umezește zona cu apă și freacă o bucată de spumă de ras. Apoi clătește cu apa rece sau șterge spuma cu o cârpă albă bine înmuiată. Pentru a evita transferul culorilor, folosește întotdeauna materiale albe sau țesuturi din hârtie. După aceea, tamponează cu o cârpă albă uscată sau un șervețel. Dacă este necesar, poți folosi și uscatorul de pär pe cea mai micǎ treaptǎ.
  2. Ştergeţi petele de pe haine folosind pâinea. Un accident pe haine poate fi dezastruos, însă este nevoie să acționezi rapid și tacticos pentru a reduce pagubele. Dacă ai vărsat vreun lichid gras pe haine, o felie de pâine se poate dovedi miraculoasă. Pune o parte sub pata și tamponează-o cu cealaltă față – acest burete improvizat va absorbi și ține lichidul la distanța de material. Acest gest te va ajuta să menții haina curată și intactă. Dacă ai pete vechi de ulei pe haine, ține minte că pâinea poate fi salvarea ta. Asează o felie de pâine albă sau integrală peste pată și las-o să acționeze timp de o oră pentru ca uleiul să fie absorbit. Apoi spală articolul de îmbrăcăminte la mașina de spălat și verific-o pentru a vedea dacă această metodă a funcționat!
  3. Folosiți cretă albă pentru a scoate petele de pe haine. Creta va elimina uleiul de pe haine. Atunci când întâlnești o pătură albă sau colorată cu ulei, nu trebuie decât să freci zona afectată cu o bucată de cretă albă. Lăsați creta să absoarbă uleiul pentru cel puțin cinci minute și apoi scuturați-o. Repetați procedura, până când toata peta este eliminată sau mai puţin vizibila. Poţi folosi acelaşi truc cu pudra pentru bebelusi sau amidon de porumb. Creeta poate fi de salvare când vine vorba de petele pe hainele albe. Dacă nu ai timp să scoți pata, masca-o cu o bucată de cretă albă și apoi bag-o la mașina de spălat. Creeta albă este esențială în cazurile de urgență, cum ar fi petele din rochiile de mireasă.
  4. Șterge petele de pe haine cu votcă. Dacă ți-ai făcut pete pe blugii preferați, folosește votca pentru a le elimina. Îmbibă o cârpă curată sau un bețișor cu vată în vodcă și tamponează marea petei dinspre marginea ei spre centrul ei. Folosește zone curate ale materialului sau un nou bețișor până ce pata dispare complet. Clăteşte zona cu o cârpă udă la final. Vodca poate fi utilizată pentru a împrospăta hainele. Chiar și produsele din magazine au alcool în ele. Dacă doriți o opțiune de acasă, amestecați jumătate de cană de vodcă cu o cană de apă rece, și pulverizați pe hainele care au prins un miros neplăcut. Acest procedeu va face hainele să miroasă proaspete!
  5. Pentru a elimina petele de pe haine, folositi un spray tehnic lubrifiant WD-40. WD-40 poate fi folosit nu numai pentru a lubrifia, ci și pentru a scăpa de petele vechi de grăsime pe haine. Solvenții din WD-40 descompun moleculele de ulei din îmbrăcăminte, astfel încât pata să se poată spala ușor. Pulverizați puțin WD-40 pe partea interioară și cea exterioară a hainei, apoi tratați pata cu un detergent comercial pentru pete și spălați la temperatura cea mai înaltă permisă tesaturii respective. WD-40 poate fi folosit mai mult decât să curățâi și lubrifiezi obiectele. Acesta poate fi eficient în scoaterea de pe haine a creioanelor topite, ceara de la lumânări sau gumă de mestecat. Dar atenție, după ce eliminați resturile, spălați imediat preajmatoarele!
  6. Îndepărtează petele de pe haine cu un marcher permanent. Dacă ai zgârieturi sau pete pe pantofi, genți sau haine, poți folosi un marker permanent pentru a le umple și astfel să obții aceeași culoare. Markerele permanente sunt o soluție excelentă pentru a ascunde petele de pe haine și alte produse. Unele markere se pot folosi pentru a acoperi petele cauzate de clor, iar altele pot fi aplicate pentru a acoperi zgârieturile și crăpăturile de pe încălțămintea ta. Poți găsi un marker permanent care se potrivește exact culorii hainelor tale. Dacă optezi pentru varianta pe bază de apă, amintește-ți că va dispare dupa spalare.
  7. Îndepărtați petele de pe haine cu cremă tartar. Dacă ai vărsat vin roșu pe haine, crema tartar este soluția ta pentru a îndepărta petele. Crema tartar poate ajuta la prepararea mâncărurilor și la îndepărtarea petelor de pe țesături. Acest acid blând este utilizat pentru a menține textura și stabilitatea alimentelor, precum și pentru a elimina petele provocate de fructe sau vin roșu. Cu toate acestea, dacă hainele sunt colorate, trebuie să efectuați un test preliminar pe o bucata mică de material din interiorul lor pentru a vă asigura că produsul nu decolorează.

Pentru pete, amestecă apă fierbinte și cremă tartar pentru a forma o pastă. Aplică pasta pe pete și las-o să acționeze timp de cel puțin 15 minute, clătește și repetă dacă este necesar. Pentru petele de rugină, poți folosi suc de lămâie împreună cu cremă tartar; acidul din lamaie va ajuta la îndepartarea petelor.