Descoperiți 15 tehnici simple și eficiente pentru a face ca casa dvs. să arate mai curată decât este în realitate!

Uneori, când omul nu mai reuşeşte să facă curăţenie sau împiedicat din cauza altor activităţi, cei mai buni prieteni vin atunci să ne viziteze. Este ciudat că nimeni nu observă curăţenia pe care o realizam zilnic, dar toţi remarca absenţa ei. Acesta este paradoxul curăţeniei!

Desi nu sunt obsedata de curatenia din casa mea, sunt recunoscatoare pentru vasele care trebuie spalate, ferestrele care trebuie sterse si covoarele care necesita o curatare periodica. Acest lucru inseamna ca am un loc pe care il pot numi „acasa”.

Trebuie să recunoaştem că este dificil pentru noi să păstrăm întotdeauna o casă perfect curată. Ştim cu toţii cât de greu e să ai mereu lucrurile acolo unde trebuie şi să le cureţi temeinic în fiece zi. Aici intervin soluţiile practice şi ideile din domeniul design-ului. Ambele se potrivesc perfect pentru a o face mai simplă pe cea care realizează aceast proces, dar şi pentru a linişti privirile curioase ale tuturor celor care vin în vizită.

Aşadar, ca să vă uşureze procesul de curăţare, vă prezentăm câteva metode uşoare şi eficiente de a obţine un aspect perfect al casei chiar dacă nu aveţi prea mult timp:

1. V-aţi uitat să eliminaţi praful?

O modalitate eficientă de a vă proteja casele de praf, este să baricadaţi-vă ferestrele acoperindu-le cu draperii sau jaluzele. Soarele este cel mai bun prieten al prafului dvs., iar acest mic truc vă va împiedica oaspeţii să observe acesta. Dacă vreţi un plus de protecţie, alegeţi să instalaţi jaluzele verticale sau rolete între geamuri. Acestea nu numai că vor fi un plus estetic al casei voastre, dar şi le veţi asigura o durabilitate mai mare.

Dacă vă simţiţi încurcaţi de mizeriea din casă, dar nu apucaţi s-o curăţaţi în totalitate, puteţi începe cu suprafeţele mari şi vizibile. Acestea sunt cele care au tendința de a acumula praf – cum ar fi masa din living, şemineul, televizorul sau rafturile bibliotecii. Dacă curățați aceste suprafețe, se va vedea imediat cât de curat este locul în care trăiți.

2. Asigurați-vă un spațiu adecvat pentru haine curate.

Dacă sunteţi prea ocupat să pliaţi hainele curate după ce le spălaţi, luaţi un nou coş de rufe şi etichetaţi-l ca fiind „curat”. Acest lucru vă permite să vă separaţi hainele murdare de cele curate, fără a trebui să le împăturiţi. Nu există presiune pentru a face acest lucru rapid!

3. Un spaţiu special pentru micile surprize.

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a declara o casă curată este să alocaţi un sertar (cu spaţiu suficient) pentru obiectele inutile. Dacă doriţi să aruncaţi ceva într-un mod rapid, aveţi întotdeauna la dispoziţie acest sertar dedicat lucrurilor vechi sau mici, precum cărți, reviste, foarfece, pixuri etc.

4. Care sunt modurile dvs. de a gestiona vasele din bucătărie?

Dacă nu aveţi suficient spaţiu în bucătărie, un truc des folosit este să ascundeţi vasele şi ustensilele nespălate în cuptor. Trebuie să le ştergeţi după ce oaspeţii pleacă, altfel descoperirea lor ar fi de-a dreptul jenant. Dacă chiar nu v-a rămas spaţiu în cuptor, încuiaţi totul într-un otoman cu spaţiu depozitare. Amintiţi-vă: Nu preîncălziţi cuptorul până când nu eliminați toate acestea!

Aflaţi cum să obţineţi o bucătărie curată şi strălucitoare cu Ghidul nostru.

5. Folosește jucăriile drept recompensă pentru a-i motiva pe copii să învețe!

Pentru cei cu copii, vă recomandăm ca jucăriile să fie ascunse în cortul de joacă. Acesta nu este doar util pe mai multe planuri, dar devine şi un loc de refugiu pentru cei mici. Mai târziu, după plecarea oaspeţilor, recuperaţi-vă energia şi bucuraţi-vă de o petrecere de interior în familie chiar în camera de zi cu ajutorul cortului plin de jocuri şi distracţii.

6. Perne cu un nivel ridicat de comfort

Dacă vreţi să aranjaţi mai bine pernele de pe canapea, încercaţi să le scuturaţi, bateţi uşor şi aranjaţi-le. Chiar întoarceţi-le când este nevoie. Luându-vă timpul să le curăţaţi de scame, veți obține un look mai curat și plăcut. Nu uitați să strângeți și să pliați frumos păturile!

7. Sunt prea multe lucruri pe jos sau pe planşee?

Dacă aveţi o mulţime de lucruri golindu-vă casa, puteţi investi într-un coş decorativ sau într-o canapea cu capac pentru a adăuga un plus de stil spaţiului dvs. şi totodată să vă salvaţi de la corvoada curăţeniei zilnice. Aceste articole de depozitare sunt o soluţie practică pentru organizarea spaţiului interioar în care locuiţi.

Nu ignora niciodata praful de pe podele, practica zilnica de curatare fiind cea mai buna metoda pentru a-l gestiona eficient.

Încercaţi să faceţi curăţenie rapid când trebuie să pregătiţi casa pentru oaspeţi? Purtaţi o pereche de şosete groase şi pufoase, astfel încât să puteţi ”da cu mopul” dintr-o mişcare. Pe lângă aceasta, efectuaţi diverse exerciții pentru a vă da energia necesară!

9. … si pardoseaua bucatariei

Dacă curăţenia a luat un backseat pe parcursul servirii mesei, nu vă faceți griji – puneți gunoiul în colțul discret al camerei și spuneți-vouă că o să vină curând vremea să le strângeți. Da, chiar trebuie să le strângeti! Nu luați în glumă aceast lucru!

10. Pentru a încheia în mod frumos, aprindeţi o lumânare.

Să faci casa curată şi igienică este esenţial, dar ce poţi face în plus? Adaugă un parfum plăcut care să absoarbă toate mirosurile neplăcute. Investeşte într-un aparat electric de parfumat sau beţişoare parfumate cu arome puternice. Oaspeţii vor simţi cât de bine e îngrijit locul, chiar dacă nu se uită la curăţenie!

11. Luaţi-vă un moment pentru a vă relaxa într-o baie!

Poate că un televizor plin de praf nu pare atât de grav, dar o baie murdară este o altă problemă. Nu există nimic mai neplăcut decât o baie care nu a fost curăţată adecvat. Începeți prin a vă concentra asupra curățeniei băii și asigurați-vă câteva momente pentru acest lucru. Curaţarea toaletei cu înălbitor, clătirea chiuvetei și ştergerea rapidã a oglinzii ar fi suficient pentru a vã asigura cã acest loc din casa ta e curat chiar dacã sunt locuri mici care necesitã un pic de atenţie.

12.Organizaţi-vă cu discernământ!

Deseori, când vrem să curăţăm casa, bunurile sunt puse într-un singur coş de unde acestea ajung apoi în diverse camere. Această soluţie este rapidă, dar trebuie să faceţi un efort suplimentar pentru a le găsi ulterior. Agrupaţi lucrurile în coşe diferite în funcţie de camera destinație și astfel veți fi capabili să le aşezaţi corespunzator cu mai puţin timp pierdut prin toată casa.

13. Asiguraţi-vă că canapeaua este mereu curată, indepartând firele de păr şi mizerii!

Nu contează dacă aţi curăţat casa şi aţi pus-o la punct, blana animalelor de companie poate arunca întreaga scenă. Vă recomandăm să aveţi mereu la îndemână perii speciale, role sau mănuşi pentru a elimina pufosul blanţ de pe mobilier. Aceasta vă va mântui situaţia când vine vorba despre curatarea covoarelor sau canapelelor.

14. Dedicaţi-vă câte 5 minute pe zi pentru a face curat acasă cu înfrigurare!

Vă invităm să vă puneţi inima la treabă şi să începeţi o mică sesiune de lucru intens. Vreţi o provocare? Încercaţi chiar şi în timpul comercialelor din filmul preferat; veţi termina aproape un proiect la final. Lupta pentru a face faţă poate fi stresantă, dar este important să reuşim să facem eforturile necesare pentru a obţine rezultatele dorite.

15. Ultim truc!

Acest sfat este cel mai important din toate, deoarece vă poate ajuta să vă pregătiţi pentru o vizită inopinată. Vom recomanda ce trebuie să inchideţi şi ce trebuie să lăsaţi deschis. Acesta este un mod excelent de a controla aspectele pe care oaspeţii dvs. le pot observa sau nu. Este incredibil de simplu!

Caracteristicile pe care să le menţineţi activate:

  •  Perdele / draperii – lumina soarelui face o casă mai strălucitoare, mai aerisită şi mai primitoare. Trebuie doar să fii atent la praful care se poate depune pe ele.
  • Uşa de la toaletă – Permite schimbul rapid de aer!
  • Uşile camerelor care sunt în ordine sau cele în care aveţi ceva de oferit.
  • Nu uitaţi de cea mai importantă uşă: cea a inimii voastre. Dacă vă deschideţi cu drag şi zâmbeşti întotdeauna, persoanele care vin să vadă casa voastră vor fi îngăduitori chiar şi atunci când lucrurile nu arată perfect.

Ce ar trebui să se închidă:

  • Perdeaua de la duş – Acest element îndepărtează aspectul dezorganizat al unei cazi murdare și, de asemenea, oferă un plus de stil baii.
  • Uşile dormitorului – Acestea sunt un loc excelent pentru a ascunde toate dezordinile. Vă oferă intimitate şi vă poate ajuta să vă simţiţi liniştiţi în casa voastră. Deasemenea, v-ar putea salva de stresul aruncării tuturor mărunţişurilor într-un alt loc.

Pe lângă alte încăperi, sunt și acelea care nu sunt neaparat esențiale. Dacă se șterg în mai puțin de două minute, nimeni nu le va admira, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să lăsati ușa deschisă. Nu pierdeți timpul şi inchideţi-o!