Descoperă secretele curățeniei reușite! Învățăm ce și cum să faci pentru a face curățenia rapid și eficient

Cameristele sunt experte în curățenia rapidă și eficientă. Aranjarea și curățarea unei camere nu durează mai mult de o jumătate de oră. Cum reușesc ele să facă asta atât de repede? Menajerele profesioniste cunosc cele mai bune tehnici și proceduri care vor economisi timpul tau când vine vorba despre menajul casei.

Începeţi prin a face ordine.

Maria, o cameristă la Radisson Blu, ne-a destăinuit secretul ei pentru a face din curățenie o experiență plăcută. Pentru Maria, întâi trebuie să facem ordine în camera de hotel pe care musafirii au lăsat-o. Acest lucru facilitează apoi curățarea camerei, dar și punerea lucrurilor la locul lor.

Ea aruncă gunoiul, șterge lenjeria de pat folosită, prosoapele și orice obiecte neordonează. Baia este prima cameră pe care o curăță. Nu trebuie să lase micile obiecte de menaj pe suprafața umedă și curată după ce face ordine în baie, deoarece acestea creează pete circulare greu de îndepartat ulterior. Mai bine le ridice și le poziționeze pe un alt loc.

În loc să folosești carpe, optează pentru țesăturile din microfibră și lavetele de calitate superioară.

Pentru curățenie eficientă este extrem de important să folosiți materiale adecvate. „Microfibra este cea mai bună”, conform administratorului hotelului. Dacă nu o aveți, ceva 100% bumbac va face treaba. Utilizați tot ce găsiți în casă: obiecte moi și curate operate în mod ideal din fibre naturale. Nu vă lansați în reciclarea rufelor vechi ale familiei pentru cârpe – acestea nu vor ajuta la curățenie dacă sunt fabricate din materiale sintetice.

Secretul pentru a face patul rapid este etichetarea lui.

Făcutul unui pat dublu king size poate părea o provocare. Menajerele și cameristele știu care e trucul: să se uite la etichetele din partea de jos a cearceafului. Dacă e lenjerie king-size, etichetele sunt în stânga; dacă e așternuturi queen-size, în dreapta. Un truc bun este ca marca discret colțurile inferioare, de la dreapta la stânga, pentru a nu pierde timpul și a simplifica procesul de făcut paturi.

Curățarea prafului

Folosiți un mic prosop sau o lavetă pentru a vă păstra curățenia în casa dvs. Aspiratorul va face treaba, dar uneori există locuri unde este greu de aspirat eficient. Prosopul sau laveta va îndepărta praful din acele locuri în mod eficient, fără să obosească prea mult brațul.

Pentru a menține curățenia și pentru a evita acumularea de praf, ar trebui să curățați perdelele în mod regulat și să le uscați în spații curate. Dacă vreți un plus de ușurință în timpul operațiunilor de curățare, puteți alege storuri romane, jaluzele verticale sau orizontale. Acestea sunt mai simple și mult mai rapide decât seturile tradiționale de draperii și perdele.

Înainte de a curăța cu mopul, asigurați-vă că aspirați sau măturați praful.

Curățarea podelelor este o regulă de bază. În primul rând, trebuie să taiați cât mai mult din murdărie și praf folosind aspiratorul. Apoi, cu un mop și o soluție de curățare special selectată pentru fiecare material în parte (gresie, plăci ceramice, duşumea sau parchet) spălați pardoseala.

Ascultați acest sfat: asigurați-vă că îndepărtați și mai întâi murdăria de pe podea, fără a folosi apă sau soluții de curățenie. Dacă omiteți această etapă, murdăria va fi mult mai dificil de îndepărtat. Este bine să dați cu mopul începând din colțurile camerei și avansând înspre uşa de ieşire.

Nu uitați să vă curatați baia după ce ați terminat de folosit-o.

Este important să începeți curățenia cu camerele. După ce ai curatat în toate camera, camera de baie și dus trebuie sa fie ultima încăpere. Aici trebuie să stocați produsele de curățenie și apoi să spălați ustensilele necesare- mopul, peria, matura, cârpa și lavetele.

Produsele de curățare necesită timp pentru a obține rezultatele dorite.

Țineți minte că produsele de curățare au nevoie de timp să acționeze. Spray-ul pe faianță și gresie are nevoie să stea puțin pentru a elimina murdăria, astfel încât puteți face alte lucruri, cum ar fi curățat oglinzile sau ferestrele, în acest timp. După aceea, va fi mult mai ușor să frecați și să îndepărtați murdaria de pe plaga din baie sau cadă sau chiuvetă.

Puteți obține rezultate și prin alte metode.

Ținând cont de această regulă simplă, începeți prin a curăța zona din spate și mutați-vă spre ușă. Unele domenii trebuie curățate mai adânc și, în acest caz, se recomandă să tratați eventualele pete de pe covor înainte de a aspira. Utilizați aspiratorul sub mobilierul care nu se poate deplasa și, dacă obiectele micuțe ale mobilei (noptiere, măsuțe, scaune sau mic dulapuri) pot fi mutate, luațile-le și apoi curaţati praful cu aspiratorul.

O soluție neașteptată pentru curățenie: oțetul.

Nu există o soluție magică sau un detergent care să curețe absolut orice. Hei, dar am găsit un secret chiar în bucătăria ta. Oțetul alb este soluția perfectă pentru curățarea murdăriei dintre plăcile de gresie, faianță și petele vechi de grasime. Umple o sticlă cu pulverizator cu o parte oțet alb și trei părți apa pentru rezultate uimitoare!

O mică periuță poate fi foarte utilă.

Nu este nevoie să folosiți cea mai mică periuță pentru a curăța întreaga casă, dar uneori avem nevoie de un instrument eficient pentru a curăța pete și fisuri. De exemplu, în jurul șuruburilor inferioare ale toaletei se adună murdărie și pentru a o elimina trebuie să folosiți o periuță cât mai fină. Aceasta v-ar putea face lucrul mult mai ușor!

Organizația obiectelor de uz casnic

Cameristele își țin organizat toate materialele de curățare cu un cărucior pe rotile. Imita această metodă și fă-ți propria versiune mini. Umple-o cu găleți, mopuri, perii, soluții de curăţare și ce mai ai nevoie pentru curatarea casei. Dacă nu aveţi cârlige de la CEO, folosiţi un cadru vechi pe rotile în care să poziţionaţi găleata cu toate lucrurile necesare pentru curatarea casei. Pentru a fi mereu organizat și productiv, menajul va fi mai uşor de efectuat dacă vezi toate aceste unelte la un loc.