De ce trebuie să scoți petele de la mașina de spălat?

Mașinile de spălat sunt dotate cu opțiuni sofisticate, precum curățarea cu aburi sau setările anti-alergice. Fiecare model are câteva programe esențiale care vor face ca hainele să se mențină curate și în stare bună.

Dacă te confrunți cu o problemă legată de pete, consultă-ne despre modul în care poți să scapi de ele. Noi cunoaștem totul despre petele urâte care afectează hainele și le vom învăța pe cele mai bune moduri să le îndepărteze.

Când vă spălați hainele, alegerea butonului potrivit este foarte importantă. Acest lucru se face prin luarea în considerare a mișcării mașinii și temperaturii apei care va fi folosită.

În legătură cu mișcarea, vorbim despre nivelul de vibrații din mașină. Setările mai delicate înseamnă mai puține vibrații. Cu cât sunt mai ridicate, cu atât curățarea este intensificată.

Mașina dumneavoastră poate să ofere până la 20 de opțiuni de curățare pentru a se potrivi țesăturilor. Descoperiți care sunt cele mai importante temperaturi ale apei și programelor de clătire pe cadranul mașinii:

Bumbacul este un material versatil care poate fi utilizat pentru a crea haine, lenjerii de pat și multe alte accesorii. Este foarte rezistent și are proprietăți absorbante excelente, ceea ce îl face ideal pentru o varietate de produse.

Bumbacul necesită un ciclu de spălare fierbinte și agresiv pentru a rămâne curat. Acest lucru este valabil în special pentru lenjeriile de pat, care ar trebui întotdeauna spălate la o setare de 60°C pentru a se asigura că sunt complet curate și libere de bacterii.

Materiale fabricate artificial

Țesăturile artificiale, cum ar fi poliesterul, sunt mai bine spălate la temperaturi scăzute – 40°C sau chiar mai puțin – și se centrifughează mai rar decât bumbacul. Acest lucru îi poate ajuta pe proprietari să obțină o spălare și un finish de calitate superioară.

Uitați-vă la mașina dumneavoastră și căutați un program numit „Easy Care”. Acest program vă poate oferi informații importante despre întreținerea eficientă a mașinii.

Scrierea cu grijă

Acesta este modul în care mașina se ocupă de haine delicate, cum ar fi lenjeria, dantela sau mătasea. Unele modele pot include și o setare specială pentru aceasta, ca să fie și mai obținut un spălare delicată.

Dacă mașina dumneavoastră de spălat nu are o setare pentru a spăla lâna, utilizați delicates. Acesta este cel mai scurt ciclu disponibil și vă va oferi cele mai bune rezultate atunci când spălați articole din lână.

Sugestie: Verificați întotdeauna temperatura setărilor înainte de a spăla. Unele tipuri de țesături necesită o spălare pe rece – adică cu maxim 30 °C.

Activități sportive

Acesta este folosit nu numai pentru a curăța noroiul mare – chiar dacă este util și pentru asta.

Microfibrele utilizate la fabricarea îmbrăcămintei sportive au nevoie de un tratament special și de aceea, acestea au propriul ciclu de bumbac. Aceste materiale sunt mai delicate decât cele tradiționale și au nevoie de grijă în plus pentru a-și păstra aspectul și prospețimea.

Spălarea cămășilor este delicată și se face la o temperatură mai scăzută pentru a-i păstra calitatea și aspectul original. Această procedură poate dura mai mult decât obișnuitele spălări rapide, dar rezultatul merită efortul.

Sugestie: Dacă vreți să spălați pantofii de sport în mașina de spălat, asigurați-vă că aceasta are un program special pentru acest lucru.

Curățare rapidă

Spălarea rapidă poate fi necesară pentru unele situații și, dacă se folosește în mod corect, este bună chiar și pentru mediu. Dar nu poate înlocui eficient spălarea obișnuită, care nu ar trebui să fie sacrificată atunci când viteza este prioritatea.

Acordați atenție cantității. Este recomandat să folosiți această metodă doar pentru haine ușor murdare, care se pot echivala aproximativ cu două perechi de blugi.

Curățare ușoară

Această programare reduce numărul de cote în timpul spălării, folosind o viteză de centrifugare mai mică și un ciclu mai scurt. Unele mașini de spălat oferă chiar și facilitarea călcatului cu ajutorul tehnologiei cu abur. De asemenea, ne asigurăm că zona oaselor și a buzunarelor este bine curatată.

Recluzie

Uneori, avem tendința să confundăm necesitatea cu conveniența, mai ales când vine vorba de mașina de spălat. Dar există și alte modalități de a face curat hainele – chiar fără o mașină de spălat. Acestea sunt câteva dintre aceste strategii.

Dacă ești dispus să iei câteva măsuri suplimentare, vei avea haine curate și pline de culoare care vor mirosi proaspăt. Dezinfectarea corectă este esențială pentru a menține calitatea și aspectul produselor tale.

Dacă folosești o mașină de spălat, este important să profiti la maxim de ea. Învață care sunt programele optime pentru tipurile tale de haine și nu uita: succes la spălat!