De câte ori ar trebui să vă spălați fețele de pernă?

Vă întrebați de câte ori ar trebui să vă spălați fețele de pernă? Întrebarea nu este greu de răspuns, dar poate fi confuză. În primul rând, ar trebui să știi în ce te bagi atunci când te decizi să-ți speli fețele de pernă. Există o serie de riscuri pe care le asumi atunci când alegi să le speli și câteva modalități de a le evita.

Trebuie să vă spălați fețele de pernă în fiecare zi?

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, s-ar putea să te întrebi cât de des să-ți speli fața de pernă. Aceasta este o întrebare bună, deoarece murdăria, celulele moarte ale pielii și alte murdărie se pot acumula pe fața de pernă. Fețele de pernă murdare pot duce la erupții și alte probleme ale pielii. Este o idee bună să vă faceți timp pentru a vă spăla fețele de pernă și pentru a le înlocui atunci când se murdăresc.

În funcție de modul în care îți folosești fata de pernă, s-ar putea să vrei să o speli mai des decât o dată pe săptămână. Asta pentru că o față de pernă murdară poate fi o sursă de bacterii, care pot cauza acnee și alte probleme ale pielii.

Un alt motiv pentru a vă schimba fața de pernă este că vă ajută să vă protejați de acarieni. Acarienii pot declanșa alergii și astm. Se hrănesc cu celulele moarte ale pielii, ceea ce duce la acumularea de alergeni.

Unii experți recomandă să vă spălați perna la fiecare șase luni. Spălarea feței de pernă nu este dificilă și o poate face pufoasă și moale. Puteți cumpăra chiar și un protector de pernă pentru a-i oferi o protecție suplimentară.

Pe lângă faptul că vă protejează de acarieni, spălarea feței de pernă este și o modalitate de a preveni erupțiile și problemele pielii. O fata de perna murdara poate contine bacterii si ulei de corp.

În timp ce vă spălați fața de pernă, ar trebui să acordați o atenție deosebită recuzită pentru picioare. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți pielea sensibilă.

Pentru a vă curăța corect fața de pernă, va trebui să găsiți un detergent bun și câteva minute pentru a o face corect. Detergentul potrivit nu numai că va scăpa de murdărie, dar va face și fața de pernă mai moale. Pentru fetele de pernă din mătase, cea mai bună cale este să spălați manual materialul.

Acarienii

Dacă sunteți alergic la acarieni, va trebui să vă asigurați că spălați fețele de pernă în mod regulat. Aceasta este o modalitate bună de a reduce numărul acestor bug-uri mici. Cu cât aveți mai puțini acarieni, cu atât veți avea mai puține simptome.

Acarienii sunt arahnide microscopice care se hrănesc cu mătreață umană, polen și alte detritus organic. Ei trăiesc în saltele, perne, covoare și chiar în tapițerie. În ciuda dimensiunilor lor mici, aceste creaturi pot fi destul de dăunătoare.

Puteți controla cantitatea de acarieni din casa dvs. utilizând un aparat de curățat cu abur cu vapori sau un abur portabil. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că puteți scăpa de ele în totalitate. De fapt, sunt foarte frecvente în majoritatea caselor.

Principala problemă cu acarienii de praf este că pot provoca alergii. Aceste alergii pot fi ușoare sau agravate. Când aveți alergii, este posibil să aveți un nas curgător și mâncărimi la ochi. Cei cu probleme respiratorii, cum ar fi astmul, pot suferi și ele de aceste probleme. Pentru a reduce aceste probleme, vă puteți spăla lenjeria de pat săptămânal sau mai des.

Pe lângă beneficiile evidente ale prevenirii acarienilor, ar trebui să luați în considerare și faptul că spălarea fețelor de pernă poate ajuta la evitarea iritației pielii și a apariției acneei. De asemenea, vă poate proteja de bacterii și alte infecții.

Una dintre cele mai simple moduri de a preveni acarienii este schimbarea fețelor de pernă săptămânal sau mai des. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți susceptibil la alergii.

O altă modalitate bună de a le ține la distanță este să folosești o husă pentru acarieni. Husele pot fi achiziționate de pe Amazon. Odată ce ați achiziționat protecția de pernă, ar trebui să o păstrați curată.

Bacterii

Cel mai simplu mod de a preveni bacteriile să provoace leziuni ale pielii este să vă spălați fețele de pernă în mod regulat. Acumulează multă murdărie și pot colecta și alergeni. Acesta este motivul pentru care trebuie spălate cel puțin o dată pe săptămână.

De asemenea, este o idee bună să le aerisești. Cu toate acestea, nu doriți să le treceți prin mașină, deoarece se pot mucegai.

De asemenea, ar trebui să vă uitați să obțineți un protector de pernă. Nu numai că vă vor ajuta să țineți praful și bacteriile la distanță, dar vă vor face și perna plinuță.

De asemenea, veți dori să vă spălați lenjeria de pat cel puțin o dată pe lună. Puteți face acest lucru prin spălare în apă caldă până la fierbinte. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe etichetă.

Pe lângă spălarea lenjeriei de pat, veți dori să faceți duș înainte de a merge la culcare și să salivați mai puțin. Bacteriile pot crește din solurile grase ale corpului, gustările târziu și produsele cosmetice. De asemenea, dacă purtați machiaj, poate doriți să investiți într-un demachiant.

Pentru cele mai bune rezultate, veți dori să utilizați un detergent bun, mai ales dacă aveți pielea grasă. Apoi, ar trebui să folosiți o mașină de spălat fierbinte și apă fierbinte. Folosirea unui cadru mai rece poate lăsa în urmă mai mulți germeni.

Pe lângă prevenirea bacteriilor să provoace leziuni ale pielii, curățarea fețelor de pernă promovează și un somn mai bun. Ca urmare a eliminării a aproximativ 15 milioane de celule în timpul nopții, corpul tău lasă în urmă o mulțime de deșeuri și murdărie.

În timp ce perna medie conține câteva miliarde de celule bacteriene, nu este cel mai mare număr. Unele studii susțin că o pernă tipică conține până la 16 specii de ciuperci.

Un alt fapt interesant este că fețele de pernă nespălate conțin mai multe bacterii decât scaunul de toaletă. Aceste organisme microscopice sunt responsabile pentru multe probleme de sănătate, inclusiv reacții alergice, răceli și bronșită.

Huse pentru alergii la acarieni

Dacă sunteți alergic la praf, ar trebui să cumpărați huse pentru alergii pentru a evita ca acesta să fie o problemă. Acest lucru va ajuta la reducerea simptomelor, la reducerea cantității de medicamente de care aveți nevoie și la îmbunătățirea calității vieții.

Există diferite tipuri de huse, inclusiv plastic și vinil. Ele pot fi cumpărate în multe magazine diferite. Ar trebui să alegeți o husă care are fermoar, pentru a împiedica umezeala. Aceste huse sunt, de asemenea, ușor de curățat, în comparație cu fibrele naturale.

Acarienii sunt insecte minuscule care pot provoca alergii. Ei trăiesc în mobilier tapițat, covoare și perne. Excrementele lor conțin proteine care pot declanșa o reacție alergică. Atunci când sunt inhalați, acești alergeni pot provoca respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept și inflamație cronică.

Husele pentru alergii la acarieni ajută la eliminarea acestor alergeni din casa ta. Husele sunt realizate dintr-un material economic care permite trecerea acarienilor, dar nu permite trecerea particulelor mai mari.

Este important să spălați în mod regulat husele de saltea. Acest lucru va elimina orice acarieni morți. Spălați husele cel puțin o dată pe lună. Alternativ, le puteți usca afară. Cu toate acestea, procesul de uscare va expune salteaua la praf.

Înainte de a folosi husele, asigurați-vă că le uscați complet. Acest lucru va preveni răspândirea prafului în jurul casei dvs.

O altă metodă de curățare a huselor de acarieni este să le pui la congelator timp de 24 de ore. După aceasta, vor putea fi spălate în siguranță.

Un dezumidificator poate fi, de asemenea, de ajutor în reducerea umidității din casă. Dacă aveți un higrometru, acesta poate fi folosit pentru a vă măsura nivelul de umiditate. Umiditatea scăzută inhibă reproducerea acarienilor.

Schimbarea cearșafurilor și a fețelor de pernă

Când vine vorba de întreținerea lenjeriei de pat, trebuie să te gândești mai mult decât la o singură zi. Deși vă puteți spăla cearșafurile o dată sau de două ori pe an, cel mai bine este să o faceți mai des. Acest lucru va prelungi durata de viață a pernelor și le va menține să arate cel mai bine.

Una dintre cele mai inteligente mișcări pe care le poți face este să faci un program săptămânal de schimbare a lenjeriei de pat. Deși nu vă puteți aștepta ca cearșafurile dvs. să rămână curate mult timp, spălarea lor regulată vă va oferi un început bun. O spălare obișnuită vă va umple, de asemenea, perna, menținând-o într-o formă maximă și permițându-vă să vă bucurați de un somn bun.

Schimbarea regulată a feței de pernă este o modalitate excelentă de a vă proteja pielea de alergenii dăunători. Unii oameni au probleme cu rinită și astm, iar o pernă murdară poate exacerba aceste afecțiuni. Dacă sunteți deosebit de susceptibil la aceste pericole pentru sănătate, poate doriți să investiți în câteva huse de alergie pentru a ține aceste insecte deranjante departe de păr.

Schimbarea fetei de pernă la ocazie este o idee bună dacă ești îngrijorat de pielea ta, mai ales dacă ai obiceiul de a dormi pe același pat mai mult de câteva săptămâni la un moment dat. Procedând astfel, salteaua dvs. va fi ferită de temuții acarieni de praf.

Folosirea unui sac respirabil cu șnur pentru a vă păstra cearșafurile proaspete vă va ajuta, de asemenea. Nu numai că va împiedica cearșafurile tale să mirosească a mucegai, dar va împiedica și particulele de praf să sufle pe tot patul tău. Un alt avantaj al folosirii unei pungi reutilizabile cu șnur este că este, de asemenea, ușor de curățat.