Cum să te bucuri de o bucătărie strălucitoare şi curată

Deși bucătăria este cea mai des curățată încăpere a casei, datorită cantității de activități desfășurate acolo zilnic, uneori se întâmplă ca aceasta să nu fie impecabil curatată. Este adevarat că gatitul zilnic ne creează o presiune sa ne mentinem casa curata, dar asta nu înseamna ca nu putem avea mereu o bucata prezentabila.

Acum este momentul să învățați cum să vă organizați corect procesele de curățare din bucătărie și cum să mențineți diferitele articole în stare de curățenie: electrocasnice, mobilier, faianta, gresia sau pardoseala.

Frigiderul este un must-have în orice bucătărie. Acesta oferă o modalitate convenabilă și sigură de a păstra produsele alimentare proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Toată lumea știe cât de neplăcut este să cureți un frigider, dar este important să știți că prevenirea murdăriei în primul rând este cea mai bună soluție. Evitați urmele de grăsime și lichide pe alimente și depozitați-le separat pentru a evita mirosuri neplacute. Când curataţi frigiderul, folosiţi soluţia bazată pe bicarbonat de sodiu pentru a elimina aceste mirosuri, iar exteriorul trebuie curaat cu o cârpă moale. Dacă aveţi grijă de frigider, interiorul rămâne curat mai mult timp si totodata bucătaria arata stralucitor.

Mașina de spălat vase este un electrocasnic foarte util în gospodării. Aceasta face posibilă spălarea rapidă și curată a veselei, farfuriilor, tigailor și cutitelor fără efort și jenă.

Chiar dacă spălați vasele în fiecare zi, mașina de spălat vase nu se curăță singură. Utilizați și soluții speciale pentru a-I menține interiorul igienizat și lipsit de pete. Dacă veți face acest lucru, veți prelungii durata de viață a maşinii de spălat vase și veţi obţine rezultate optime pe termen lung. Nu uitaţi så o curaţaţi o datã cho sãptãmânå – nu doar atunci când este sezonul general de curătare.

Cuptorul cu microunde este un aparat de bucătărie versatil care poate fi utilizat pentru a încălzi, prepara și prepara alimente. Acesta poate oferi rezultate rapide și eficiente, reducând timpul petrecut în bucătărie.

Curățarea și ordonarea cuptorului sunt importante pentru a-l menține functional și curat. După fiecare utilizare, spălați-l pe interior cu o cârpă și asigurați-vă că plata de ceramică și pereții interiori sunt îngrijiți corespunzator. Nu lăsa niciodată alimentele să se strângă în cuptor. Odată ce nu mai aveți nevoie de el, scoate-l din priză, vidati-l complet și curata-l. Astfel veți obtine cele mai bune rezultate iar bucătaria dumneavoastrā va arata ordonat şi curat.

Un aragaz sau o plită sunt un echipament necesar pentru pregătirea mâncării

Curățarea suprafețelor aragazului trebuie făcută regulat pentru a elimina felurile de mâncare și petele care se acumulează ca urmare a folosirii lui. Plitelor electrice trebuie să le fie acordată o atenție specială, în cazul în care vor scăpa lichide pe ele, trebuie curățate imediat cu un material moale și uscat. Utilizați produse de curatare bune de calitate și nu luați în considerare niciodata doar sa lasați aragazul murdar peste noapte. Acest lucru va aduce numeroase probleme cu microbi si igiena din bucata.

Suprafetele din oțel inoxidabil

Curățarea regulată a suprafețelor metalice sau de inox este vitală. Acestea pot fi mâinile de sertare, obiectele metalice, lustra metalică, sau alte obiecte care ar putea fi expuse murdariei. Chiar dacă nu se vede întotdeauna murdăria, e important să le curețați periodic. Folosiți materiale moi și non-abrazive pentru a curăța aceste superfețe delicate și lucioase, evitând buretele metalic pentru că poate zgâria suprafața.

Mobilierul pentru bucătărie

Pentru a menține luciul și frumusețea lemnului din bucătărie, trebuie să curățați mobila cu regularitate. Utilizați o soluție specială pentru mobilier sau șervețele îmbibate în soluție pentru lemn. Mirosurile de mâncare se înrădăcinază în lemn – chiar dacă nu se vede murdaria, mobila trebuie curatat cel puţin o dată pe săptamână pentru a preveni formarea petelor.

Faianța este materialul ideal pentru placarea pereților. Acesta oferă o textură fină și un aspect estetic, facându-l perfect pentru accentuarea oricărei încaperi. Faianța are o durabilitate mare și poate fi curățată ușor, ceea ce face ca aceasta să fie un material de construcție excelent.

Faianța poate fi o alegere excelentă pentru placarea bucătăriei, atât din punct de vedere al aspectului estetic, cât și al utilității. Aceasta este lavabilă și se curăță foarte ușor, astfel încât să nu apară pete sau murdărie. Pentru a menține peretele cu faianța bine îngrijit, spălați-l periodic cu apă caldă și soluții potrivite pentru curatarea acestuia.

Blaturile de bucătărie sunt esențiale pentru orice casă deoarece oferă un spațiu suplimentar și practic, pe care îl puteți folosi pentru a pregăti mâncăruri sau alte activități legate de gospodărie.

Toți vrem blaturile curate, dar adesea nu acordăm atenția necesară pentru a obține rezultatele pe care le dorim. Este important să folosim o soluție special de curățare în fiecare seară, astfel încât dimineața să ne bucurăm de un blat strălucitor și curat. Trecerea unei cârpe ude peste blatul din bucătărie nu este suficient pentru a-l menține sănătos și frumos.

Căutam soluții pentru pavarea și finisarea pardoselilor? Gresia și pardoseala sunt cea mai bună optiune. Oferim produse de calitate, durabile și gata pentru a rezista la orice vreme sau solicitare.

Pentru a vă menține bucătăria curată și îngrijită, trebuie să faceți câteva lucruri. În primul rând, mai bine măturați suprafața pardoselii inainte de a folosi mopul. Apoi, adaugati solutii de curatare si clatiti cu un mop umed. Daca aveti pardoseala din gresie sau ceramica, aceasta trebuie zilnic intretinuta. Astfel, bucataria va fi mereu curata si aerisita.

Ferestrele sunt o parte importanta a oricarei constructii

Nu contează dacă sunt ferestre clasice sau termopan, cu perdele și storuri române sau fără, acestea pot întrista și mai luminoasă bucătărie. Folosiți un șervet curat săptămânal pentru a spăla și menține curate geamurile, astfel încât bucătăria ta să arate ordonat indiferent de calitatea sau stilul mobilei.

Păstrați bucătăria curată și frumoasă înseamnă să mențineți ordinea. După ce folosiți vase, farfurii, pahare sau alte ustensile culinare, așezați-le la locul lor. Puneți cratițele, tigaile și veseaua într-un dulap special. Nu lăsa niciodată vasele murdare în interiorul cuptorului sau în chiuvetă peste noapte. Spalați imediat dupa folosire orice fel de vase pe care le-ați folosit la gatit!

O bucătărie aranjată și curată reprezintă un aspect important al casei dumneavoastră. Prin întreținerea regulată a acesteia, veți putea obține ambianța perfectă pe care o doriți.