Cum să curățați casa mai eficient

Dacă vă grăbiți să vă curățați casa, atunci trebuie să știți cum să curățați casa mai eficient. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă împărțiți sarcinile de curățare în diferite perioade zilnice, săptămânale și lunare. În acest fel, puteți finaliza sarcini mici la un moment dat.

Împărțiți-vă sarcinile de curățare în sarcini zilnice, săptămânale și lunare

Dacă doriți să vă păstrați casa îngrijită și curată, împărțirea sarcinilor de curățenie în sarcini zilnice, săptămânale și lunare este o idee grozavă. Poate fi dificil să găsești timpul și energia pentru a-ți îndeplini zilnic toate sarcinile de curățare. Dar poate fi și stresant să lași sarcinile de curățenie neterminate.

Când vă împărțiți curățenia în sarcini zilnice, săptămânale și lunare, puteți petrece mai puțin timp îngrijorându-vă cu privire la mizerie. De asemenea, vei putea evita să lași în urmă mari mizerie. În plus, sarcinile mici de curățare pe care le îndepliniți în fiecare zi vor contribui la întreținerea generală a casei dvs.

Primul pas pentru a vă împărți sarcinile de curățare în sarcini zilnice, săptămânale, lunare și sezoniere este să creați o listă. Puteți face un program de curățare pe hârtie sau electronic sau puteți face un liant de curățare pe care îl puteți folosi pentru a vă nota toate sarcinile. Aceasta va servi drept referință pe măsură ce le completați.

Odată ce ați creat o listă, ar trebui să determinați ce sarcini să faceți în fiecare dintre zile. În funcție de stilul tău de viață, este posibil să fie nevoie să faci doar câteva sarcini săptămânal. Alții pot necesita mai multă atenție.

Ar trebui să începeți cu cele mai importante sarcini și să vă îndreptați pe listă. De exemplu, puteți alege să vă aspirați covoarele în fiecare săptămână. În acest fel, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la acumularea de praf, materii sau bacterii.

Curățarea bucătăriei poate fi, de asemenea, împărțită în sarcini zilnice, săptămânale și lunare. Spălarea vaselor, ștergerea blaturilor și dezinfectarea chiuvetei sunt toate opțiuni bune. A scăpa de dezordine poate face ca sarcina să meargă mai repede. De asemenea, veți putea preveni acumularea de murdărie, germeni și alți alergeni.

Curățarea săptămânală este o modalitate excelentă de a împrospăta zonele din casa pe care oaspeții nu le văd. De exemplu, puteți să vă curățați etajul principal în fiecare săptămână, apoi să mergeți la subsol într-o altă zi a săptămânii.

Curățenia lunară poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă curăța în profunzime casa. De exemplu, puteți aspira covoarele din camera de zi de două ori pe lună. Un alt exemplu este schimbarea lenjeriei de pat în mod regulat.

Prăfuiți cu un praf de pene

Dacă doriți să curățați mai eficient casa, puteți curăța praful cu un praf de pene. Aceasta este o modalitate rapidă și ușoară de a îndepărta murdăria și resturile de pe suprafețe, inclusiv tavane și pereți.

Prăfulele de pene sunt fabricate în mod obișnuit din pene de struț sau de pui. Acestea sunt pene mari, pufoase, cu mii de filamente mici. Fibrele sunt scurte și ondulate, ceea ce le face ideale pentru a atrage și prinde murdăria și praful. Sunt și moi, așa că sunt perfecte pentru curățarea în jurul obiectelor delicate.

Multe pustere de pene sunt de asemenea reutilizabile. Le puteți curăța folosind articole uzuale de uz casnic, cum ar fi oțet, apă și săpun. Cu toate acestea, praful de pene trebuie curățat în mod regulat pentru a preveni prinderea și reținerea murdăriei.

De asemenea, ar trebui să purtați o eșarfă sau o mască pentru a nu inspira praful. Pentru a curăța un praf de pene, puteți înmuia capul în apă cu săpun, îl puteți agita, apoi clătiți. Odată ce praful este curat, scuturați-l afară pentru a scăpa de praful în exces.

Unele mânere pentru praf sunt din plastic, în timp ce altele sunt din lemn. Plasticul este de obicei mai rezistent la umiditate. Lemnul se poate așchi atunci când este expus la umiditate, dar unele au un design elegant.

Un praf de pene este adesea cea mai bună alegere pentru zonele delicate și mobilierul slab. Poate fi folosit și pentru decorarea interioară, cum ar fi aplicarea vopselei de accent. De fapt, poate fi folosit chiar și pentru a curăța interiorul mașinii.

Când ștergeți praful, ar trebui să începeți prin a utiliza elementul cel mai înalt, cum ar fi tavanul, și apoi să vă coborâți. Începeți cu colțurile tavanului și spiralați spre exterior.

Prăfuitoarele de pene sunt disponibile și cu mânere care se ajustează, astfel încât să puteți ajunge cu ușurință în locurile greu accesibile. Unele mânere sunt proiectate ergonomic, astfel încât să le puteți prinde confortabil. În funcție de tipul de praf pe care îl cumpărați, puteți cumpăra, de asemenea, un aspirator cu aspirație redusă, cu un atașament pentru furtun, pentru a curăța praful de pe praf.

Dispozitivele de praf cu pene nu sunt la fel de eficiente ca alte instrumente de curățare, dar sunt mai ușor de utilizat. De asemenea, puteți achiziționa truse, care includ mai multe rezerve pentru praf de pene.