20 de moduri surprinzătoare în care să folosiți bicarbonatul de sodiu în viața de zi cu zi

Bicarbonatul de sodiu nu este doar un ingredient popular în bucătărie, ci și un produs bun pentru curățenie. Acesta poate elimina stratul de murdărie cu ușurință, este blând și eficient ca abraziv și oferă o dezodorizare naturală a camerelor. Toate acestea fac din el un tip ideal de produs pentru curățenia locuinței.

1. Eliminați mirosurile neplăcute din frigider

Este normal ca frigiderul să ia o anumită aromă de la alimentele pe care le depozitează, dar bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi un remediu foarte eficient. Acesta absoarbe toate mirosurile puternice și astfel mâncărurile din frigider nu vor prelua mirosuri neplăcute de la alimentele învecinate dacă puneți în interior un mic recipient cu bicarbonat.

2. Asigură-te că fructele și legumele pe care le cumperi din supermarketuri sunt spălate corespunzător înainte de a fi consumate.

Dacă amestecați bicarbonat de sodiu cu apă, aveți un curățitor eficient care poate elimina stratul de murdărie și ceară acoperit pe produsele alimentare pe care le cumpărați din magazine.

3. Curățați întreaga bucătărie!

Bicarbonatul de sodiu este un produs netoxic, excelent pentru curățarea pieselor din bucătărie. Puteți prepara o soluție cu apă și folosi-o pe blaturi, chiuvete din inox, cuptoare cu microunde, hote de gătit și ustensile de gătit fără nicio grijă!

4. Asigură-te că vasele, cratiţele și oalele sunt bine curățate de grăsime și resturi arse.

Descoperiţi soluţia ideală pentru curăţarea vaselor dificil de curăţat: amestecaţi apă caldă, bicarbonat de sodiu şi ceva detergent de vase sau alte produse speciale pentru curățare. Utilizați un burete ușor abraziv pentru a spăla farfuriile și vasele grele. Grăsimile persistente vor fi îndepărtate instant!

5. Elimină petele dificile de pe caserolele de plastic

Mâncarea gătită poate lăsa urme persistente pe recipientele de plastic, care pot fi dificil de curățat. Pentru a șterge caserolele, luați un burete curat și amestecați praf de bicarbonat cu puțină apă pentru a face o pastă. Aplicați această pastă pe caserolă și lasaț-o să se usuce. Dacă petele sunt mai încâlcite și persistenete, folosiți 4 linguri de bicarbonat de sodiu și un litru de apă pentru a face o soluție în care s-o lasați la înmuiat. Dacă aceste metode nu au efectul dorit, este timpul să investești în

6. Vasele tale au un miros neplăcut? Nu te îngrijora, iată o soluție: bureți de vase speciali care să aducă înapoi aroma și curățenia!

Nu este necesar să aruncaţi bureţii pentru că au un miros neplăcut. Puteţi elimina această problemă prin înmuierea lor în apă cu bicarbonat de sodiu. Dar nu abuzaţi! Buretele trebuie schimbat la 2-3 săptămâni interval.

7. Spală peria de păr și pieptenele

Utilizarea de pieptene și perii are nevoie de curățare în mod regulat. După fiecare utilizare, eliminăm firele de păr și murdăria acumulată pe parcursul zilelor. Se adună praf și se usucă pielea la baza dinților lor, ceea ce necesită o curățare bună. Pentru a face asta, amestecati doua linguri de bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă pentru a forma o pastă. Astfel vei obtine un efect excelent in curatarea murdariei.

8. Elimină mirosurile neplăcute din tapiţerie

Textilele şi tapiţeriile din locuinţa voastră pot acumula toate mirosurile. Dar, puteţi scăpa de ele dacă încălziţi suprafaţa tapiţată cu praf de bicarbonat de sodiu. Lăsaţi-l să stea pentru 15 minute şi apoi aspiraţi-l. Această strategie funcționează și pentru saltele, astfel încât le puteți împrospăta și puteți obține o viață mai curată.

9. Spală și împrospătează covoarele

Îngrijirea covoarelor constă în aceleași etape ca într-un salon de tapițerie. Pentru un rezultat perfect, lăsați bicarbonatul de sodiu să se absoarbă peste noapte, apoi aspirați pe jos dimineața. Acesta este un mod bun și eficient de a curăța covorul în profunzime.

10. Eliberează-ți spațiile vizate de aromele lăsate de animalul tău de companie.

Metoda menționată mai înainte poate fi aplicată și paturilor, cuştilor sau coşurilor special create pentru animalele de companie.

11. Scade mirosul din litiera pisicii

Pentru a folosi familia ta de răsfățuri în siguranță și confortabil, presărați bicarbonat de sodiu înainte de a adăuga nisipul. Acest lucru va reduce mirosurile neplăcute și va oferi un mediu curat pentru petrecerea timpului.

12. Revigoraţi frumuseţea jucăriilor

Pentru curăţarea jucăriilor care au urme de mâini murdare, o soluţie naturală şi non-toxică este să folosiți un burete umezit în apă cu bicarbonat de sodiu. Acest proces va face ca suprafața jucariilor sa fie curata si ireprosabila.

13.Îndepărtaţi urmele de creion de pe pereţi

Când copiii încearcă să-şi exprime arta pe pereţii casei, o metodă uşoară de a curăţa “opera” este folosirea unui burete umed cu puţin praf de bicarbonat de sodiu. Acest lucru va înlătură desenul rapid și eficient, fără daune pereților.

14. Distrugeți mucegaiul din baie

Luați un burete umed și amestecați-l cu praf de bicarbonat de sodiu pentru a curăța cada, faianța, chiuveta și cabina de duș. Clătiți cu apă curată pentru a revela suprafeţele strălucitoare!

15. Asigură-te că îndepărtezi periodic praful de pe pernele decorative şi pluşurile mari.

Ca să păstrăm pluşurile şi pernele curate, cel mai bine e să le aruncăm în nişte pungi mari sau saci de plastic, adugând în ele 1-2 ceşti de bicarbonat de sodiu. Le legăm bine şi apoi le scuturăm puternic, ca să răspândim bicarbonatul cât mai uniform. Lasăm apoi 10-15 minute punga închisă, deschidem şi scoatem obiectele udate cu soluţia de bicarbonat, şi aspiram totul foarte bine. Bicarbonatul e un ingredient surprizator pentru luptarea cu praful şi alte mici murdării.

16.Adăugați strălucire rufelor dvs.

Pentru a obține haine curate și strălucitoare, adaugă o ceașcă de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Acesta va neutraliza PH-ul când este combinat cu detergentul lichid și vă asigură că rufele albe și colorate sunt perfect curate și strălucitoare.

17. Eliminați scurgerile

Încercați această rețetă pentru a desfunda scurgerea de la chiuvetă sau baie. Turnați întâi jumătate de cană cu bicarbonat de sodiu și apoi jumătate din oțet. Acoperiți gaura cu o cârpă udă, lăsați-l să stea 5 minute și turnați apoi un covor de apă fierbinte peste ea. După aceea, deblocarea trebuie să funcționeze ca un vulcan făcut împreună cu copiii vostri!

18.Elimină mirosurile neplăcute ale pantofilor și adidașilor cu ușurință.

După ce ați intrat în contact cu un mediu umed, cum ar fi acela din sala de sport sau duceți-vă la o plimbare pe munte, trebuie să vă asigurați că încălțămintea rămâne curată și proaspătă. Un truc simplu este să presați bicarbonat de sodiu în interiorul șosetelor sau al pantofilor și apoi să scuturați bine praful înainte de a vă încălța din nou.

19. Adăugați un produs care să elimine mirosul neplăcut din coșul de gunoi.

Dacă vreți să scăpați de mirosurile neplăcute din gunoi, încercați să presărați puțin bicarbonat de sodiu pe fundul coșului. Acest lucru va absorbi mirosurile și va face ca locul să fie mai curat.

20. Are pete de ulei în garaj sau pe aleile din curte? Mântuiește-le cu ușurință!

Dacă doriți să curățați rapid urme nedorite, presărați bicarbonat de sodiu și spălați cu un burete ud abraziv. Veți vedea cum acestea dispare instantaneu!