20 de elemente esenţiale pe care trebuie să le menţineţi în minte în timpul curăţeniei

Curăţarea şi reîmprospătarea casei este o activitate importantă pe care trebuie să o facem cel puţin de două ori pe an. Cu toate acestea, chiar dacă ne străduim să fim atenţi, se întâmpla ca unele obiecte sau locuri să nu fie acoperite de procesul de curăţare. Acest lucru nu ar trebui să vină ca o penalizare, ci mai degrabă ca o atenţionare pentru a fi vigilent. Sunt lucruri mici sau spaţii foarte ascunse pe care le putem uita cu uşurinţa.

In, On, Around, Under, Above, Amongst, After, Before, Behind – sunteţi familiarizaţi cu aceste cuvinte? Acestea sunt prepoziţii simple sau compuse pe care le ştim toţi! Dar ele reprezintă și locurile în care trebuie făcuta curățenia. Deci fiindcă le cunoaşteţi acum, nu mai puteţi greşi. Fiecare colț trebuie să raspundă ”curat” la aceste întrebări-prepoziții! Dacă sunteți pregatiți să mergeți mai departe decât aceastã curãtenie de duminicã cu aspiratorul sau cu mopul vã propunem 20 de activitãti profunde pentru pregãtirea casei voastre pent

1. Produse de iluminat și lămpi

Dacă doriţi să vă asiguraţi că corpurile de iluminat montate în tavan, ventilatoarele şi lămpile de masa raman curate şi luminoase, este important sa le țineți curate. O cârpă moale din microfibră sau un produs special pentru curatarea prafului pot face magia. Eliminarea acestuia va avea un impact important asupra aspectului camerei si implicit asupra luminii pe care o emana.

2. Uşi, butoane şi manere de intrare

Un curăţenie rapidă poate face o mare diferenţă pentru casa ta. Cu doar câteva minute de atenţie suplimentar, puteţi uşura butoanele, mânerele şi uşile cu un produs de curăţare special ales pentru ele. De asemenea, asigurați-vă că ușa de la intrare este bine curată și luciuasă, apoi uscați cu o cârpă moale. Acest mic efort poate face ca spațiul să arate mult mai curat și proaspat.

3. Petele şi urmele de pe pereţi

Pentru a pregăti suprafaţa peretelui pentru vopsire, folosiţi o cârpă moale şi umedă, presărată cu puţin săpun sau un produs precum Magic Sponge. Curăţaţi urmele de carioci, creioane colorate sau uzură, iar apoi umpleţi orice gaurică cu un strat de vopsea.

4. Susținerea cadrelor ferestrelor

Atunci când curăţaţi rama ferestrei, asiguraţi-vă că acoperiţi toată suprafaţa. Desprindeţi scara de uz casnic şi folosiţi-o (cu atenţie) pentru a şterge murdăria şi praful acumulate în partea de sus a ramei şi pe muchii. Nu neglija nicio porţiune înaltă, chiar dacă e mai greu de accesat!

La bibliotecile, veți găsi informații importante, cărți și surse de învățare. Ele pot fi folosite pentru a vă documenta sau pentru a vă rezolva temele. Bibliotecile sunt o excelentă resursă pentru activitățile intelectuale și culturale.

Verificaţi-vă rafturile pline de cărţi şi obiecte decorative pentru a vedea care sunt prăfuite. Scoateţi articolele, ştergeţi praful atât de pe rafturi cât şi de pe decoraţiuni şi cărţile poluate, apoi puneţi-le la loc. Aceasta este o excelentă ocazie pentru a face un triaj al materialelor care nu mai corespund nevoilor voastre actuale.

6. Sub-tilele covorului in interiorul mobilierului.

Luaţi-vă în serios sarcina de curăţenie. Mutaţi mobilierul, rostogoliţi covorul şi aspiraţi podeaua atât de sus cât şi dedesubt. S-ar putea să vă simţiţi puţin obosiţi, dar rezultatele merită efortul!

7. Pânze de tablouri și oglinzi decorative

Spălaţi ferestrele cadrelor şi oglinzilor folosind un material uscat pentru a vă asigura că nu există urme ce ar putea fi descurajatoare. Asiguraţi-vă că nu pulverizaţi spray de praf pe tablouri sau alte obiecte decorative din pânză sau alte ţesături, intrucât acest lucru poate deteriora pozele sau operele de artă. Utilizaţi în schimb o cârpă sau abia umezită pentru a curata suprafeţele.

8. Mobilier tapisat

Asiguraţi-vă că canapeaua dvs. este curată şi în stare bună. Scoateţi toate componentele şi aspiraţi-le bine, inclusiv sub perne şi între ele. Dacă este posibil, rotiţi pernele pentru a asigura o uzură uniformă. Acest lucru vă va ajuta să prelungiţi durata de viaţa a mobilei.

9.Aragazul şi hota sunt esenţiale pentru a prepara mese delicioase.

Odată ce grăsimea şi praful se acumulează în cuptor, curăţarea poate fi o adevărat sarcină. Soluţia? O pastă din bicarbonat de sodiu şi apă lăsată peste noapte! A doua zi, clătiţi cu apa fierbinte şi vedeți diferenţa. Nu uitaţi de capacul aragazului – vizualizați-l periodic pentru a vedea când trebuie să-l curataţi.

Aflaţi cum puteţi spăla frigiderul corect și cum puteți menține curățenia acestuia pe termen lung.

10. Aparatura de dimensiuni mici

Rapiditatea curăţeniei aparatelor mici de bucătărie – cum ar fi cuptorul cu microunde, prăjitorul de pâine, blenderul şi mixerul – aduce un plus bucătăriei tale. Strălucind excelent, ele îţi vor decora interioarele şi vor face mulţumit orice cunoscător al bucatelor.

11. Hârtia decolorată

Noul şi curatul covor arată acum dezgustător? Curăţaţi petele şi murdăria dintre rosturi folosind o perie mai dură şi înălbitor oxigenat. Acest lucru va face covorul să arate ca nou!

12. Dimensiunea interioară a sertarelor de bucătărie

În loc să vă gândiţi la felul în care murdăria a ajuns în sertare, mai bine puneţi totul la punct! Scoateţi conţinutul şi ştergeţi sertarele, apoi începeţi procesul de organizare. Repuneţi toate elementele la locul lor cu grijă, eventual făcând o mică selecţie în prealabil.

13. Ustensilele necesare pentru păstrarea alimentelor

Depozitarea produselor alimentare în recipiente închise poate menține prospețimea lor mai mult timp și vă poate proteja faţă de infestările cu dăunători. Cu toate acestea, nu există nicio garanţie că produsele din recipiente nu se vor strica într-o zi. Prin urmare, aveți grijă să controlați caserolele şi borcanele pentru a verifica prospețimea alimentelor și să aruncați alimentele vechi atunci când datele de expirare trec. Vreodată când reumpleţi un recipient cu produse noi, asiguraţi-vă că resturile de alimente vechi (de exemplu, zahăr,

14. Nu uitaţi să verificați sub pat și în spatele mobilierului când faceți curat. Aceste locuri pot aduna praf adesea.

Spre deosebire de a aspira aceleaşi locuri uşor de accesat, bucuraţi-vă de o provocare şi faceţi-vă obiceiul să luaţi în considerare locurile mai greu accesibile. Nu neglijaţi un cotlon nevizitat sau un elicopter pe care praful se adună des. Persoanele din casă care suferă de alergii vă vor aprecia cu siguranţă acest efort suplimentar!

15. Locul maşinii de spălat

O casă curată incepe cu maşina de spălat şi uscătorul. Aceste zone pot fi cele mai murdare, asa ca curataţi-le cu grijă. Includeti suprafeţele electrocasnicelor cu atenţie şi faceţi un efort suplimentar pentru a le menţine proaspete.

16. Guri de ventilaţie, chiuvete şi tuburi

Dacă nu aveţi chef să faceţi curat în interiorul ţevilor, maşinii de spălat sau uscătorului singuri, puteţi angaja un specialist. Cu toate că pare o cheltuială inutilă la prima vedere, acest serviciu vă va salva sume uriaşe de bani pe termen lung, evitând stricăcinile cauzate de depunerile de murdărie. Deci, indiferent dacă decideţi să faceţi asta singuri sau s-o lăsaţi în mâinile profesionistului, este esenţial s-o faceţi.

17. Copiii iubesc și au nevoie de jucării pentru a se bucura și pentru a se distra. Jucăriile sunt un mod distractiv de a învăța noi lucruri și de a stimula curiozitatea copilului.

Copiii care caută să exploreze prin introducera obiectelor în gură trebuie să beneficieze de o curățare amănunțită a jucăriilor. Jucăriile din plastic dur pot fi spălate cu apă calda şi săpun (copiii îşi bucura de obicei acest lucru), iar jucariile moi ar trebui spalate delicat într-o maşină de spalat rufe (verificaţi etichetele mai întâi). Paturile și animalele speciale din pluș ar trebui să fie spalate manual și uscate la aer.

18. Pereții cabinei de duș și a băii

Atunci când faceţi curăţenie în baie, e natural să vă concentraţi pe curăţarea podelelor. Cu toate acestea, luaţi în considerare şi pereţii – sosirea se poate aduna acolo, iar când se usucă, devine greu de scos. Pentru a face ca produsele de curăţenie folosite să fie mai puternice, lăsaţi-l să stea pe suprafaţa respectivă cel puţin 10 minute înainte de a clăti.

19. Dulapurile de baie

Dacă vrei să dai baiei tale un aspect nou și s-o cureți, îndepărtează toate produsele, şterge rafturile și reașează numai articolele pe care le folosești. În acest fel vei preveni scurgerile provocate de şamponul, loţiunile sau săpunurile lichide, indiferent dacă ajung pe rafturi, în dulapul cu medicamente, sub chiuvetă sau pe cadă.

20. Ecranele televizorului și ale computerului

Din cauza urmelor de degete şi a prafului care se adună, ecranele plate din calculator şi televizor pot arăta neplacut. Pentru a preveni acest lucru este important să curaţaţi în mod regulat toate ecranele pe care le întâlniţi. Folosiţi spray-uri speciale de curăţare sau şerveţele pentru monitoare, iar un spray cu aer comprimat este recomandat pentru curăţarea tastaturii.