Cum să scapi de petele de pe haine

Dacă te-ai săturat să ai pete de haine pe hainele tale preferate, atunci nu ești singur. S-ar putea să vă întrebați ce puteți face pentru a scăpa de aceste pete urâte. Acest articol oferă câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă aduceți hainele înapoi în formă.

Apă

Există mai multe moduri de a scăpa de petele de apă de pe haine. Unele pete se dizolvă mai bine în apă rece, în timp ce altele sunt mai bine îndepărtate cu o baie fierbinte. Trucul este să determinați ce tip de pată aveți.

Puteți elimina majoritatea petelor umezind zona afectată cu puțină apă și mutând-o într-un prosop uscat. Dacă pata s-a înmuiat, poate fi necesar să înmuiați zona timp de câteva minute.

Cea mai bună soluție pentru îndepărtarea petelor de apă de pe haine este folosirea unui amestec de oțet alb distilat și apă distilată. Această soluție va dizolva mineralele care lasă o pată de apă dură.

O altă modalitate ușoară de a scăpa de petele de apă este să călcați materialul. Asigurați-vă că călcați haina la o setare medie.

Oţet

Dacă cauți o modalitate de a scăpa de petele de pe haine, oțetul este una dintre cele mai bune opțiuni pe care le ai. Este accesibil, ușor de utilizat și eficient.

Oțetul alb poate îndepărta o varietate de pete. De asemenea, puteți folosi oțet pentru a vă păstra hainele strălucitoare și proaspete. Oțetul poate ajuta la eliminarea mirosurilor, la prevenirea acumulării de săpun și la protejarea hainelor de îngălbenire.

Puteți folosi o soluție diluată de oțet și apă ca pretratare a rufelor. Înmuiați hainele în acest amestec, apoi clătiți-le cu apă rece. Acest lucru vă poate ajuta să vă păstrați albul strălucitor și să împiedicați îngălbenirea lor.

Dacă aveți o pată deosebit de încăpățânată, încercați să utilizați oțet nediluat. Unele pete necesită mai mult de o încercare, dar aceasta poate fi o metodă rapidă și simplă de a le îngriji.

Praf de copt

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a îndepărta petele și mirosurile de pe îmbrăcăminte. Este un articol foarte versatil care poate fi aplicat direct pe pată.

Bicarbonatul de sodiu este o modalitate ieftină de a îndepărta petele de pe haine. Cu toate acestea, este important să-l folosiți cu moderație. Dacă folosiți prea mult, poate deteriora țesăturile delicate. De asemenea, unii coloranți pot reacționa negativ la acesta.

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, folosit pentru a ajuta la îndepărtarea petelor de pe costumele de baie. Când aplicați bicarbonat de sodiu, umezeala din țesătură va absorbi pata. Odată ce pata este îndepărtată, puteți spăla haina cu un detergent.

O altă modalitate bună de a folosi bicarbonatul de sodiu pentru a scăpa de petele de pe haine este să faci o pastă. Amesteca patru linguri de bicarbonat de sodiu cu 60 ml de apa. Aplicați pasta pe pete și lăsați-o cel puțin 30 de minute.

Acid acetilsalicilic

Daca vrei sa scapi de petele de pe haine, aspirina poate fi o solutie excelenta. Aspirina este o modalitate bună de a trata petele și este, de asemenea, ieftină. Puteți folosi aspirina pentru a îndepărta petele de transpirație și, de asemenea, pentru a restabili albul de pe haine.

Motivul folosirii aspirinei ca agent de îndepărtare a petelor este că conține acid salicilic. Acest compus este foarte bun la penetrarea țesăturilor. Dar nu are efectul de albire al altor produse. Poate ajuta la deschiderea albului și poate elimina și petele galbene.

Un alt beneficiu al folosirii aspirinei pentru îndepărtarea petelor este că nu este foarte dur pe hainele tale. Cu toate acestea, nu va avea un efect de lungă durată. Prin urmare, ar trebui să fiți precaut atunci când aplicați aspirina.

Pete de ulei uscat

Dacă vrei să știi cum să scapi de petele de ulei uscat de pe haine, există o serie de metode diferite pe care le poți încerca. Cu toate acestea, este important să știți că tipul de pată pe care o aveți o poate face mai greu de îndepărtat.

O metodă este utilizarea bicarbonatului de sodiu. Bicarbonatul de sodiu funcționează prin absorbția excesului de ulei din haine. De asemenea, puteți adăuga o cantitate mică de săpun de vase pentru a ajuta procesul. După ce l-ați aplicat pe pata de ulei, lăsați-l timp de treizeci de minute până la o oră.

O altă metodă este utilizarea detergentului lichid de vase. Ar trebui să utilizați detergent lichid numai dacă pretratați o pată de ulei. Detergentul lichid funcționează prin crearea de spumă, care poate fi de ajutor în îndepărtarea petelor.